ZAMJENIK GENERALNOG SEKRETARA NATO-a S DELEGACIJAMA VIJEĆA MINISTARA BiH I PS BiH: “Ovaj dolazak je važan signal” (FOTO)

Nakon sastanka, medijima se obratila predsjedavajuća Vijeća ministara BiH Borjana Krišto koja ističe da će današnja posjeta biti plodonosna.

  • Vijesti

  • 01. Feb. 2024  

  • 0

Sjevernoatlantsko vijeće (NAC), predvođeno zamjenikom generalnog sekretara NATO-a Mircea Geoană, sastao se sa predstavnicima Vijeća ministara Bosne i Hercegovine  u okviru dvodnevne posjete Bosni i Hercegovini, prenosi N1.

Nakon sastanka, medijima se obratila predsjedavajuća Vijeća ministara BiH Borjana Krišto koja ističe da će današnja posjeta biti plodonosna.

“Vaš dolazak u BiH nakon 13 godina je važan signal i prilika za intenziviranje razmjene ideja, a naravno za izgradnju još čvršćih veza koje bi trebale doprinijeti mira i sigurnosti čemu svi težimo kako u BiH, tako i u regionu i svijetu. Vjerujem i uvjerena sam kako ćeš vaš boravak u BiH biti plodonosan, biti ispunjen konstruktivnim razgovorima, zajedničkim naporima za izgradnju prosperitetne budućnosti za sve nas u BiH”, kazala je Krišto.

Osim sa predstavnicima Vijeća ministara BiH biće uprilićen i sastanak sa Kolegijumom Parlamentarne skupštine BiH.

Prije ovog sastanka održan je i sastanak u Predsjedništvu BiH.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...