ZASTUPNIK SDA, MIDHAT ČAUŠEVIĆ: "Da je Konakoviću stalo do NATO puta, tražio bi u Bakincima da se usvoji Program reformi"

"Poražavajuća je činjenica da se od strateškog vanjskopolitičkog cilja BiH odustalo samo zbog nekoliko ministarskih fotelja..."

  • Politika

  • 02. Feb. 2024  

  • 1

Zastupnik Stranke demokratske akcije (SDA) u Parlamentarnoj skupštini Bosne i Hercegovine Midhat Čaušević izjavio je da je ministru vanjskih poslova BiH Elmedinu Konakoviću stalo do NATO puta, tražio bi u Bakincima da se usvoji Program reformi. 

"Aktuelna vladajuća koalicija dočekala je zvaničnike NATO-a, kojima nisu bili su stanju pokazati barem jedan papir koji se odnosi na NATO put Bosne i Hercegovine, a koji su oni usvojili u više od godinu dana od kada su zasjeli u ministarske fotelje.

Za razliku od prošlog mandata, kada vlast nije formirana dok Milorad Dodik nije pristao da BiH pošalje Program reformi kao obavezu iz Akcionog plana za članstvo (MAP) i u okviru kojeg je taj dokument redovno dostavljan u sjedište NATO-a, koalicija Trojka-SNSD-HDZ ne da nije poslala Program reformi za prošlu godinu nego nisu napisali ni slovo tog dokumenta.

Da će NATO put Bosne i Hercegovine biti potpuno zapostavljen u ovom mandatu, bilo je jasno već na osnovu potpisanog koalicionog sporazuma u kojem taj integracijski proces nije ni spomenut.

Poražavajuća je činjenica da se od strateškog vanjskopolitičkog cilja BiH odustalo samo zbog nekoliko ministarskih fotelja, kabineta, vozača i ostalih pratećih privilegija koje su čelnicima Trojke očigledno mnogo važnije od interesa države", napisao je Čaušević na Facebooku.

Da je Konakoviću stalo do NATO puta, tražio bi u Bakincima da se usvoji Program reformi Aktuelna vladajuća koalicija...

Objavljuje Midhat ČauševićPetak, 2. veljače 2024.

         

Prava je šteta što je predsjedniku NiP-a Elmedinu Konakoviću njegova ministarska fotelja mnogo važnija od države, pa se nije usudio u Dodikovoj destileriji u Bakincima zatražiti da se u postignuti dogovor, uz SNSD-ove i HDZ-ove zahtjeve koje se odnose na Izborni zakon, CIK i Ustavni sud, uvrsti Program reformi ili bilo šta što se odnosi na NATO put.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...