ŠEF TURSKIH OBAVJEŠTAJACA SE SASTAO SA LIDEROM HAMASA: Otkriveni detalji razgovora, OVO su sljedeći koraci

Više tema je bilo na stolu

  • Svijet

  • 03. Feb. 2024  

  • 0

Šef turske obavještajne službe (MIT) Ibrahim Kalin sastao se danas sa predsjednikom političkog krila palestinskog Hamasa, Ismailom Hanijeom i njegovom delegacijom u glavnom gradu Katara, Dohi, prenosi Sd.rs.

Kako prenosi turski list Hurriyet, na sastanku je istaknuto da je uspostavljanje nezavisne palestinske države, sa Jerusalimom kao glavnim gradom, osnova regionalne stabilnosti.

Dodaje se i da je jedna od glavnih tema sastanka bila je razmena zarobljenika, kao i razvoj situacije u Gazi, obezbjeđivanje primirja i traženje načina da se okonča izraelska opsada.

Hanije, koji je bivši palestinski premijer, rukovodi političkim krilom Hamasa iz Dohe, gdje trenutno živi.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...