POTRESNA PORUKA IZ POJASA GAZE RASPLAKALA SVIJET: "Oprostite mi ako ne preživim"

Rat između Izraela i palestinske grupe Hamas traje već četiri mjeseca, a ukupno je živote izgubilo više od 27 hiljada Palestinaca, te 1442 Izraelca. 

  • Svijet

  • 03. Feb. 2024  

  • 0

Na društvenim mrežama su mnogi Palestinci uspjeli da podijele svoja stravična iskustva sukoba koji traje još od 7. oktobra, a jedna poruka je posebno potresna, prenosi Radiosarajevo.ba.

Rat između Izraela i palestinske grupe Hamas traje već četiri mjeseca, a ukupno je živote izgubilo više od 27 hiljada Palestinaca, te 1442 Izraelca. 

Društvenim mrežama često kruže poruke koje pišu Palestinci koji žive u dijelovima koje Izrael bombarduje, a poruka jednog korisnika platforme X.com rasplakala je svijet. 

Abdullah Omar, koji kaže da je 23-godišnji Palestinac, napisao je: "Ovo bi mogla biti moja posljednja poruka. Upravo nas jako bombarduju. Oprostite mi ako ne preživim.

Na Omarovu poruku je stigao ogroman broj reakcija, a većinom su to bili ljudi koji su se molili za njegovu sigurnost te se nadali da će mladić preživjeti. 

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...