SANJA VULIĆ DANAS JE BEZ KAZNE IZVRIJEĐALA SUTKINJU SENU UZUNOVIĆ: Hoće li Dodikovoj obožavateljici biti uručen prekršajni nalog i kako bi prošao onaj koji bi njoj uputio slične riječi?

Riječi koje je uputila sutkinji Uzunović ne priliče ni kočijašu, a kamoli jednoj ženi, pri tome državnoj zastupnici na čije plate i razne dodatke građani ove zemlje godišnje izdvajaju desetine hiljada KM.

  • Politika

  • 05. Feb. 2024  05. Feb. 2024

  • 2

Državna zastupnica Sanja Vulić (SNSD) danas je ispred zgrade pravosudnih institucija tokom ročišta Miloradu Dodiku, predsjedniku RS-a i SNSD-a pred kamerama na najprimitivnij način izvrijeđala sutkinju Senu Uzunoviću koja je danas po prvi put vodila ročište optuženom Dodiku.

Riječi koje je Vulić uputila sutkinji Uzunović ne priliče ni kočijašu, a kamoli jednoj ženi, pri tome državnoj zastupnici na čije plate i razne dodatke građani ove zemlje godišnje izdvajaju desetine hiljada KM.

"Oni će nas pobit sve na ovaj način, užas, katastrofa. Morala sam izaći, bolje da izađem nego da me istjeraju. Jeem li joj sve joj jeem, isfrustrirana ku*a došla preko politike. Bila pomoćnik ministra i vi novinari što ne istražujete o istorijama sudija. Samo po nama političarima pucate, bila gospođa kadar SDA došla za sudiju. Toliko o pravičnosti suda. Ne mogu zaista reći previše onog što ne treba", kazala je Vulić u naletu bijesa iznoseći svoje “argumente” koji joj, kako misli, daju za pravo da se ponaša primitivno.

Da je neki, hajmo reći, “obični” građanin došao pred bilo koju instituciju, pa i recimo, pred državni Parlament i na sličan način izvrijeđao Sanju Vulić, na njega bi vjerovatno skočili pripadnici SIPA i strpali ga u “maricu”, poslije bi mu bila napisana prekršajna prijava, a nije nemoguće da bi ga uputili na bolničko liječenje poslije psihijatrijskog pregleda. A Vulićka je danas ispred zgrade pravosudnih institucija svoje psovke ponovila dva puta i da joj niko od policije ne zatraži ličnu kartu kako bi joj napisao kaznu. Sanja Vulić bi u obrnutoj situaciji, nema sumnje, sazvala konferenciju za novinare na kojoj bi saopćila da se u Sarajevu ne osjeća sigurno i zatražila bi još veću policijsku prisutnost u svojoj blizini i hitno kažnjavanje osobe koja joj je ugrozila sigurnost. A i ako joj naknadno ipak napišu prekršajnu prijavu za današnje ponašanje nije isključeno da će i tu prijavu popljuvati jer ona ovu državu i njene institucije “poštuje” tek toliko da od nje može uzeti ogromnu platu.

Kada se političari ponašaju ovako kako se danas ispred Suda i Tužilaštva BiH ponijela državna zastupnica onda “Zakon” malo sporije radi. Tačnije rečeno, ide prebacivanje loptice i odgovornosti ko bi se trebao pozabaviti Sanjom Vulić. Iz Državnog tužilaštva su za “Slobodnu Bosnu” odgovorili da je “za sigurnost, red i mir u sudu za vrijeme sudskih postupaka, nadležan sud, sudska policija, kao i lokalni policijski organi ukoliko se procjeni da se radi o narušavanju javnog reda i mira nečijim ponašanjem.”

Eto, sačekajmo njihovu reakciju pa ćemo dati konačan sud o tome je li dozvoljeno doći ispred zgrade pravosudnih institucija i nekažnjeno psovati sve od reda svima čiji vam se rad ne dopada.

Za sada je reagovao tek federalni ministar Ramo Isak koji rekao kako očekuje da MUP KS Sanji Vulić uruči prekršajni nalog. Hoće li kantonalna policija poslušati federalnog ministra?

(D. OMERAGIĆ)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...