ODVJETNIK ANTO NOBILO POTPUNO POGUBLJEN PRED KAMERAMA: Zakon je u ovom slučaju jasan, mora se obustaviti postupak, osim kod…“

Nobilo je gostujući na RTRS-u bio potpuno pogubljen.

  • Vijesti

  • 06. Feb. 2024  

  • 1

Odvjetnik Anto Nobilo, član Tima odbrane Milorada Dodika smatra da je sudija Sena Uzunović, koja se u sudnici pojavila umjesto Mirsada Strike, u sudnicu došla pripremljena da nakon što pokrene postupak i da glavni pretres počne čitanjem optužnice.

Nobilo je gostujući na RTRS-u bio potpuno pogubljen.

-Ako imate zajedničku optužnicu i dođe do razdvajanja postupaka, kao u slučaju Dodika i v.d. direktora Službenog glasnika Miloša Lukića, optužnica mora biti dorađena i mora da opisuje samo jednog optuženika.

Nakon zatraženog izuzeća sudije, zakon jasan, mora se obustaviti postupak, osim kod hitnoće ili ako će postupak biti ugrožen, što nije slučaj.

Upravo će ovakvo postupanje sudije Uzunović biti dio argumentacije odbrane u pisanom zahtjevu za njeno izuzeće, poručio je Nobilo.

Navodi da je sutkinja ignorirala svojim faktičkim radnjama postojanje zahtjeva za izuzeće i provela je sve ono što je mislila provesti.

- Po meni, ona je ocijenila da može, odbrana smatra da ne. Mi ćemo naravno u jednom momentu, ako bude potrebno u žalbi sve to elaborirati i pokazati da je došlo do teškog kršenja prava okrivljenika, poručio je Nobilo.

Podsjećamo, u Sudu BiH je održano ročište na suđenju Milorada Dodika na kojem je Tužilaštvo BiH predstavilo optužnicu, a odbrana iznijela koncept odbrane poručivši da se optužnicom ruši suverenitet BiH i zatražila izuzeće sudije Sene Uzunović.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...