SALATA OD TUNJEVINE I TJESTENINE: Kao prvo, crne masline narežite na kolutiće, a pečenu papriku...

(...) na trakice.

  • Gastro

  • 08. Feb. 2024  08. Feb. 2024

  • 0

Salata:

50 gr crnih maslina

150 gr pečene paprike

1 veća konzerva tunjevine u salamuri

250 gr skuhane tjestenine

Dresing:

3 kašike maslinovog ulja

2 kašike jabučnog octa

1 kašičica senfa s cijelim sjemenkama gorušice

0,5 svježe iscijeđenog soka narandže

so

biber

Priprema:

1. Napravite salatu

Crne masline narežite na kolutiće, a pečenu papriku na trakice. Ocijedite tunjevinu iz konzerve. Ohlađenu skuhanu tjesteninu stavite u zdjelu i dodajte ostale pripremljene sastojke za salatu, prenosi Index.hr.

2. Napravite dresing

Maslinovo ulje, jabučni ocat, senf s cijelim sjemenkama gorušice, svježe iscijeđeni sok narandže, so i biber stavite u jednu manju staklenku, zatvorite i dobro protresite oko 30 sekundi. Možete praviti dresing i s pjenjačom u zdjelici, no ovaj je način jednostavan i brz, a ako mislite da ste ga napravili previše, samo ostavite dio u staklenci i čuvajte u frižideru do dva dana.

3. Pomiješajte

Pripremljenu salatu prelijte izmiješanim dresingom, promiješajte i prije posluživanja dobro ohladite. 

Prijatno!:) 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...