SIGURNOSNI RAZLOZI: Policija ponovo zabranila antifašističku šetnju u Mostaru

- Obrazloženje da je to iz sigurnosnih razloga zbog održavanja fudbalske utakmice Zrinjski - Slavija ne prihvatamo, jer su u isto vrijeme kroz grad dozvolili šetnju mostarskih mažoretkinja i djece iz vrtića. Ako nama, odraslima, nije sigurno kako je sigurno djeci ili se, pak, radi o potpuno nečem drugom i dvostrukim aršinima, navode iz UABNOR-a Mostar.

  • Vijesti

  • 09. Feb. 2024  

  • 4

U Mostaru ništa novo. Ponovo je danas, kao i porethodnih godina, policija u Mostaru usmeno saopćila da ne dozvoljava mirnu komemoratiuvnu šetnju antifašista do Partizanskog spomen-groblja, saopćilo je Udruženje antifašista i boraca Narodnooslobodilačkog rata (UABNOR) Mostar.

- Obrazloženje da je to iz sigurnosnih razloga zbog održavanja fudbalske utakmice Zrinjski - Slavija ne prihvatamo, jer su u isto vrijeme kroz grad dozvolili šetnju mostarskih mažoretkinja i djece iz vrtića. Ako nama, odraslima, nije sigurno kako je sigurno djeci ili se, pak, radi o potpuno nečem drugom i dvostrukim aršinima.

Ako u taj kontekst stavimo i činjenicu da se ovih dana navršava 20 mjeseci od terorističkog čina izvršenog na Nacionalni spomnenik BiH - Partizansko spomen-groblje, a da je istraga još u toku i nema rezultata, onda ne možemo da se ne pitamo: Na bazi kojih pokazatelja, ako se ne radi o političkoj odluci, ste zaključili da je odavanje pošte na groblju mogući sigurnosni problem - navode iz UABNOR-a Mostar i dodaju:

- Kome u gradu treba da na ovaj način u svijet šalje još jednu negativnu sliku? Ko od Mostara dodatno pravi grad-slučaj? Kome smeta hiljadu-dvije turista koji dolaze u grad i žele položiti cvijeće na groblje? Ko se stidi onoga čime se ponosi cijeli civilizirani svijet? Odlučno odbacujemo ovakve odluke kao političke i tražimo sankcionisanje nalogodavaca. Smrt fašizmu-sloboda narodu!

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...