TURSKA KROMPIR SALATA: Ovaj ukusni obrok može biti obilan i zasitan prilog, a možete je poslužiti i...

(...) kao odličnu večeru.

  • Gastro

  • 09. Feb. 2024  09. Feb. 2024

  • 0

Sastojci:

5 velikih krompira

2 kašike svježeg peršuna

2 kašike svježe mente

3 kašike maslinovog ulja

1 kašika soka od limuna

1 kašičica soli

½ kašičice bibera

Priprema:

1. Skuhajte krumpir

U velikom loncu s posoljenom vodom kuhajte oprani neoguljeni krompir 20 do 30 minuta ili dok ne omekša.

2. Pripremite salatu

Ostavite krompir da se ohladi, a zatim ga ogulite i narežite na veće komade. Krompir, potom, pomiješajte sa sitno sjeckanim peršinom i mentom. Prelijte maslinovim uljem i limunovim sokom. Zatim pospite biberom i solju, promiješajte i poslužite salatu kad se ohladi.

3. Dobra je i drugi dan

Ako ne pojedete sve, ostavite je u frižideru do sutra. Ide uz pržene srdele, pohovani oslić, ali i bečki od teletine ili piletine. 

Prijatno!:) 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...