NAKON PRIJETEĆIH SADRŽAJA I SLAVLJENJA TERORISTA IZ BANJSKE: Poznata sudbina kanala Arena Sport na Kosovu, uputili su…

Sportski kanali „Arena sport“ prošle godine su „prenosili prijeteće poruke za Kosovo i veličanje terorista ubijenih u Banjskoj.

  • Regija

  • 09. Feb. 2024  

  • 0

Predsjednik Nezavisne komisije za medije, Jeton Mehmeti, rekao je da je bilo zahtjeva građana da se dozvoli srbijanski sportski program „Arena sport“ – koji emituje nekoliko kablovskih operatera na Kosovu.

Mehmeti je pred Komisijom za javnu upravu, lokalnu samoupravu, medije i regionalni razvoj kazao da im je srbijanska televizija garantovala da više neće prikazivati „prijeteće sadržaje za Republiku Kosovo“.

Sportski kanali „Arena sport“ prošle godine su „prenosili prijeteće poruke za Kosovo i veličanje terorista ubijenih u Banjskoj“. Poslije toga je na Kosovu zabranjen prijenos ovih kanala, javlja Koha.

„Mi smo 6. februara imali sastanak Komisije sa mnogo tačaka i donijete su mnoge odluke. 7. februara smo dobili poziv da se članovi pozivaju da učestvuju na saslušanju pred komisijom i danas smo pred vama. Što se tiče poništenja naše odluke da suspendujemo kanale Arena Sport, odgovor je da se odluka zasniva na činjenici da su prestale okolnosti koje su nas natjerale da donesemo takvu odluku. Drugo, dobili smo uvjeravanja od operatora i kanala Arena Sport da se takav sadržaj nikada neće ponoviti. I treće, uzeli smo u obzir interes korisnika da imaju pristup sportskim događajima koje nude ovi kanali“, rekao je Mehmeti.

Mehmeti je naveo da su posljednju šansu dali „Areni“ i da je ona prihvatila uslov, upozorivši da će „ponavljanje političke poruke na sportskim kanalima Arene rezultirati trajnim zatvaranjem ovih kanala u Republici Kosovo“.

„Dakle, izvinjenje je stiglo. Garancije su date i od proizvođača i od distributera da će formirati timove koji će ispitati svaki sadržaj koji se emituje na Kosovu i dali su uvjeravanja da će se propisi NKM-a u potpunosti poštovati“, naglasio je on.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...