POTRESNA PRIČA IZ PALESTINE: Petogodišnja djevojčica Hind i članovi Crvenog polumjeseca koji su je pokušali spasiti pronađeni mrtvi u Gazi

"Unatoč prethodnoj koordinaciji da se hitnoj pomoći omogući dolazak do lokacije za spašavanje djeteta, Hind, okupacija je namjerno ciljala na posadu hitne pomoći palestinskog Crvenog polumjeseca", poručili su iz organizacije.

  • Svijet

  • 10. Feb. 2024  

  • 0

Palestinsko društvo Crvenog polumjeseca objavilo je da su dva njena pripadnika koji su pokušali da u izraelskom napadu uništenog automobila spase petogodišnju djevojčicu pronađeni ubijeni. Također, potvrđena je i smrt malene Hind koja je bila zarobljena u automobilu.

"Otkriveno je da je vozilo hitne pomoći Palestinskog Crvenog polumjeseca bombardirano u područue Tal al-Hawa u gradu Gaza, što je rezultiralo ubistvom članova posade Yusufa Zeina i Ahmeda Al-Madhouna, koji su nestali od misije spašavanja djeteta Hind Rajab prije 12 dana", naveli su iz PRCS.

Pojasnili su da su okupatori namjerno gađali vozilo hitne pomoći po dolasku na mjesto događaja, gdje je pronađeno samo nekoliko metara od vozila u kojem je bilo zarobljeno dijete Hind.

"Unatoč prethodnoj koordinaciji da se hitnoj pomoći omogući dolazak do lokacije za spašavanje djeteta, Hind, okupacija je namjerno ciljala na posadu hitne pomoći palestinskog Crvenog polumjeseca", poručili su iz organizacije.

Petogodišnja palestinska djevojčica koja je bila zarobljena u automobilu sa svojim mrtvim rođacima nakon što je prošli mjesec bio pod izraelskom vatrom u Gazi, pronađena je mrtva.

Hind Rajab je 29. januara putovala u automobilu sa svojim ujakom, njegovom suprugom i njihovo četvero djece, bježeći od borbi u sjevernoj Gazi, kada su se našli pod izraelskom vatrom, prema Palestinskom društvu Crvenog polumjeseca (PRCS).

“Izraelska vojska je pronašla dijete [Hind Rajab] i sve u automobilu ubijene u blizini benzinske postaje Fares u području Tal Al-Hawa, jugozapadno od grada Gaze, nakon otprilike dvije sedmice njene sudbine nepoznate zbog izraelske vojske operacija u tom području,” prema Khaderu Al Za'anounu, palestinskom novinaru koji radi za CNN koji je razgovarao s djetetovim djedom.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...