NATO ODGOVORIO TRUMPU: "Na svaki napad uslijediće snažan odgovor"

Izjava Trumpa odmah je naišla na oštru kritiku Bijele kuće, koja je ju je nazvala “užasavajućom i nedoličnom”.

  • Svijet

  • 11. Feb. 2024  

  • 2

Svaki nagovještaj da NATO saveznice neće braniti jedna drugu podriva bezbjednost Alijanse i dovodi američke i evropske vojnike u rizik, prenosi "banjaluka.net".

To je rekao generalni sekretar te organizacije Jens Stoltenberg, nakon što je bivši američki predsjenik Donald Trump poručio da ne bi štitio države koje ne plaćaju svoje obaveze i da bi “ohrabrio” Rusiju da ih napadne.

“Na svaki napad na NATO uslijedio bi ujedinjen i snažan odgovor”, poručio je Stoltenberg tokom posjete Parizu, prenio je Rojters.

Trump je u subotu izavio da je, tokom jednog skupa NATO rekao šefu “jedne velike države” da SAD pod njegovim rukovodstvom ne bi štitila države “delinkvente”, ali i da bi “ohrabrio” Rusiju da napadne bilo koju članicu NATO koja ne plaća svoje obaveze prema Sjevernoatlantskoj alijansi.

Izjava Trumpa odmah je naišla na oštru kritiku Bijele kuće, koja je ju je nazvala “užasavajućom i nedoličnom”.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...