LOTHAR MATHAUS OŠTRO PROZVAO BAYERN I POZVAO NA ČISTKU: "Nema nikakvu šansu da osvoji titulu"

Matheus je rekao da je Bayern izgubio u najvažnijoj utakmici sezone u Bundesligi.

  • Sport

  • 12. Feb. 2024  

  • 0

Nekadašnji njemački fudbalski reprezentativac Lothar Mathaus izjavio je da će Bayer iz Leverkusena da osvoji šampionsku titulu u Bundesligi.

Matheus je rekao da je Bayern izgubio u najvažnijoj utakmici sezone u Bundesligi.

“Leverkusen je zasluženo pobijedio, Bayern nije imao nikakve šanse. Teško mi je da to kažem, ali Bayern nema nikakve šanse da osvoji titulu u Bundesligi. To se odavno nije dogodilo. Bio sam veoma iznenađen što Bayern nije koristio u igri zvijezde koje imaju Bayernov DNK. Da sam ja Thomas Tuchel oslonio bih se na Matthijsa de Ligta, Joshuu Kimmicha i Thomasa Mullera, posebno na meču u Leverkusenu“, napisao je Matheus u kolumni za njemački Sky sports.

Muller i Kimmich su meč sa Leverkusenom počeli na klupi za rezerve, a u igru su ušli u 60. minutu. De Ligt nije igrao protiv Bayerna.

Matheus (62) je igrao za Bayern od 1984. do 1988. i od 1992. do 2000. godine.

“Siguran sam da će Leverkusen da bude šampion Njemačke i ako ovako nastave da igraju, to će da bude više nego zasluženo. Tuchel? Sigurno je da će poslije ovog poraza da bude nekih internih razgovora u Bayernu“, naveo je nekadašnji fudbaler bavarskog giganta.

Matheus je istakao da je Tuchel napravio veliki broj grešaka na meču sa Leverkusenom.

“Poznato je da u svlačionici Bayerna ima nezadovoljnih igrača. Lošu atmosferu stvaraju eksperimenti kao što igrač od 70 miliona eura ostane na klupi, iako je u top formi, jer prednost ima novi igrač koji bi trebalo da bude pojačanje. Trener može da iritira, ignoriše ili zanemari svlačionicu, ali onda mora ubjedljivo da pobijedi. Tuchel to nije uspio. Situacija u Bayernu nije dobra, a rezultat toga se vidi na terenu“, zaključio je Matheus.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...