NEŠTO SASVIM DRUGAČIJE: Zendaya u spiralnoj haljini koja je u isto vrijeme jednostavna i komplicirana (FOTO)

Tri sedmice nakon završetka Sedmice visoke mode u Parizu, glumica Zendaya je jednu od tamo viđenih haljina iskoristila za promotivnu turneju filma "Dune: Part 2".

  • Žena

  • 13. Feb. 2024  

  • 0

U bijeloj haljini modne kuće Alaïa stigla je na parisku promociju filma.

Ova haljina, osim što je jedna od najefektnijih kreacija viđenih u Parizu, je i pravi izazov za nošenje, no ako neko u njoj može izgledati fantastično onda je to mlada glumica koja već neko vrijeme ima status modne ikone.

Glumica i njezin stilist Law Roach su promociju znanstvenofantastičnog epa u kojem ona igra glavnu ulogu iskoristili kao platformu za nošenje radova dizajnera koji razmišljaju izvan okvira.

Zendaya u spiralnoj haljini modne kuće AlaïaZendaya u spiralnoj haljini modne kuće Alaïa (Foto: Profimedia)

Skulpturalna bijela haljina koju je odabrala za ovu priliku je pravi podvig u modnom inženjerstvu, a dizajner Pieter Mulier je prilikom njezinog kretanja bio inspiriran - krugom.

Haljina izrađena od merino vune obavija se oko glumičinog tijela. I dok gornji dio haljine čini spirala bez rukava, donji dio je suknja asimetričnog kroja, iza duža, naprijed kraća, s visokim prorezom koji otkriva noge, ali i bijele salonke koje je glumica nosila.

Ostatak glumičinog izdanja bio je jednostavan. Kosu je oblikovala u punđu, a od nakita je nosila samo prsten.

Nakon što je konferenciju za medije odradila u bijelom izdanju, glumica je na parisku premijeru filma stigla u još jednoj efektnoj kreaciji.

Zendaya u kreaciji modne kuće Louis VuittonZendaya u kreaciji modne kuće Louis Vuitton (Foto: Profimedia)

Nosila je zlatni set modne kuće Louis Vuitton sastavljen od kratko rezanog topa s povišenim ovratnikom i duge suknje A-kroja, navodi Zadvoljna.hr.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...