UNAPREĐENJE POSLOVANJA: Aerodrom Mostar konačno dobio potpuno novi i moderni vanjski izgled

Fotografije novog izgleda sa ponosom je objavio mostarski aerodrom navodeći kako je završen dio radova koji je započeo prije nekoliko sedmica na preuređenju eksterijera te da sad slijedi unutrašnje uređenje objekta.

  • Ekonomija

  • 13. Feb. 2024  

  • 0

Aerodrom Mostar je konačno dobio potpuno novi, savremen i svjež vanjski izgled u sklopu poslovnog zamaha na realizaciji ambicioznog projekta preuređenja zgrade u cilju unaprjeđenja iskustva putnika kojih se ove godine očekuje rekordan broj. 

Fotografije novog izgleda sa ponosom je objavio mostarski aerodrom navodeći kako je završen dio radova koji je započeo prije nekoliko sedmica na preuređenju eksterijera te da sad slijedi unutrašnje uređenje objekta.

"Danas s radošću objavljujemo da je Aerodrom Mostar dobio potpuno novo lice, modernije, svježije i spremno za nove avanture. Ali to je samo početak, jer uskoro krećemo s preuređenjem interijera kako bismo osigurali da svaki trenutak proveden na Aerodromu Mostar bude ugodan", navode iz Uprave.

Direktor mostarskog aerodroma Marko Đuzel za naš portal je ranije kazao kako je cilj ovog poduhvata stvoriti suvremeni i privlačan ambijent, s naglaskom na unapređenje iskustva putnika, što će bez sumnje uvelike utjecati i na poboljšanje poslovanja.

"Uz moderniji izgled je najvažnije stvoriti bolji protok putnika, a za opremanje, odnosno uređenje enterijera i eksterijera zgrade ćemo uložiti oko 100 hiljada KM", rekao je Đuzel za Klix.ba.

Očekuje se da će obnova interijera i eksterijera zgrade značajno pridonijeti vizualnom dojmu te poboljšati funkcionalnost prostora, što bi se trebalo odraziti na bolje poslovanje, s obzirom na to su veće potpisani ugovori za uvođenje novih aviolinija, koje trebaju osigurati rekordnim broj putnika.

 

Jedan od ključnih ciljeva projekta je usklađivanje Aerodroma Mostar s najvišim standardima, čime će se povećati njegova konkurentnost i atraktivnost za putnike. Modernizacija će obuhvatiti prostorne promjene, tehnološka unapređenja i estetske inovacije.

Podsjetimo da je na tom putu, početkom decembra Aerodrom Mostar uspješno prošao nadzor međunarodnog udruženja zračnih prijevoznika (IATA) i zadovoljio propisane norme u radu zimske službe čija je osnovna zadaća odleđivanje aviona uslijed loših vremenskih uslova.

Sudeći prema svim ovim aktivnostima, mostarski aerodrom ide prema svijetloj budućnosti, a putnici mogu očekivati savremeni doživljaj već prilikom sljedeće posjete mostarskom aerodromu. Pored redovnih aviolinija za Zagreb, Aerodrom Mostar je dogovorio redovne letove od aprila i za Beograd, Minhen, Rim, Veronu i Bari, te se očekuje da će ga ove godine posjetiti oko 50 hiljada putnika što je više od dvostrukog broja posjeta tokom prošle godine.


Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...