AVETI UDRUŽENOG ZLOČINAČKOG PODUHVATA NAD GRADOM NA NERETVI: Ratni zločinac Valentin Ćorić predstavlja svoju knjigu u Mostaru

Čovićev režimski novinar Zoran Krešić će biti moderator na promociji

  • Društvo

  • 13. Feb. 2024  13. Feb. 2024

  • 1

Osuđeni ratni zločinac Valentin Ćorić, koji je u Haškom tribunalu osuđen na 16 godina zatvora za udruženi zločinački poduhvat (UZP), i zločine protiv čovječnosti nad Bošnjačkim civilima tokom velikohrvatske agresije na međunarodno priznatu i suverenu Republiku Bosnu i Hercegovinu 1993. i 1994. godine, predstavit će u petak 16. februara 2024. godine svoju knjigu ”In vino libertas, Autobiografski zapisi iz Haaga”.

Promociju knjige organizirala je izdavačka kuća Pavičić, a promocija će biti održana u Hrvatskom domu hercega Stjepana Kosače u Mostaru.

Organizatori iz izdavačke kuće Pavičić objavili su da će, uz autora, o knjizi govoriti i Slobodan Prosperov Novak, hrvatski historičar književnosti, komparatist, novinar, političar i teatrolog, zatim penzionisani general Hrvatske vojske i hrvatski književnik Ivan Tolj, te advokat Bosiljko Mišetić, savjetnik Franje Tuđmana i nekadašnji ministar pravosuđa u Vladi Republike Hrvatske.

Moderator će biti novinar Večernjeg lista Zoran Krešić.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...