REAKCIJA IRFANA ČENGIĆA, NAČELNIKA OPĆINE STARI GRAD: "Nisam napustio emisiju na OBN-u zbog Senada Avdića, niti sam ga vrijeđao" - Senad Avdić odgovara...

Neprofesionalnost realizatora emisije dovela je do otkazivanja jer, kako je i sama priznala, nije mogla osigurati prisustvo tri načelnika za emisiju u kojoj koncept dijaloga između istih, navodi se u reagiranju Irfana Čengića.

  • Društvo

  • 15. Feb. 2024  15. Feb. 2024

  • 5

-Želimo jasno istaknuti da su se pojavile informacije koje su se pojavile u vezi emisije" Reflex" na TV OBN potpuno neistinite. Prije svega, želimo naglasiti da je koncept emisije bio da se okupe načelnici, na što su pristala samo tri načelnika, a što je bilo jasno komunicirano i najavljeno od strane voditeljice emisije Dike Nikšić. Nakon što je jedan od potvrđenih i najavljenih gostiju, načelnik Nermin Muzur, otkazao iz opravdanih razloga, tek pri samom dolasku načelnik Čengić je informiran o potpunoj promjeni koncepta emisije.

Tvrdnje da je načelnik izjavio da Senad Avdić nije na njegovoj "nivou" potpuno netačan. Ono što je stvarno naglašeno jeste da Avdić nije načelnik, što je ključno za koncept emisije. Ako nije moguće održati emisiju bez tri gosta, predviđeno je da se ona odloži do trenutka kada bude moglo da se okupe tri načelnika, kao što je prvobitno planirano.

Želimo istaći da ova situacija nema nikakve veze sa Senadom Avdićem, već je rezultat nedostatka adekvatne pripreme i organizacije sa strane produkcije. Uvlačenje Avdića kao osobe u ovu situaciju i pogrešno tumačenje načelnikovih izjava.

Također, želimo naglasiti da intervju s bilo kojim gostom nije problem kada je dogovoren unaprijed. Cijeneći lik i djelo Senada Avdića, smatramo da nije novinar koji bi trebao biti "ubačen" u program pet minuta prije emitiranja samo zato što nedostaje stolica. Ovakvo postupanje, ne samo da narušava ugled TV OBN-a i samog novinara, već je i za neprihvatljivo.

Želimo ponoviti da su navodi u medijima potpuno neistiniti i da je emisija otkazana zbog nedostatka pripreme i organizacije, a ne zbog bilo kakvih nesuglasica između načelnika Irfana Čengića i Senada Avdića.

Ne postoji TV kuća na kojoj načelnik nije gostovao niti novinar kojeg je izbjegavao na TV nastupima. Neprofesionalnost realizatora emisije dovela je do otkazivanja jer, kako je i sama priznala, nije mogla osigurati prisustvo tri načelnika za emisiju u kojoj koncept dijaloga između istih, navodi se u reagiranju Irfana Čengića.

ODGOVOR NAČELNIKU SREZA MOGA

Vjerujem, ne vjerujem

Ne vjerujem novinarima i drugim zaposlenim na TV OBN (njih najmanje četvoro nazočnih) da je Irfan Čengić odbio sudjelovanje u emisji "Reflex" kada mu je nekoliko minuta pred početak snimanja saopćeno da će jedan od sudionika u emisiji biti moja malenkost.

Vjerujem načelniku sreza moga da je to uradio "zbog nedostaka adekvatne pripreme i organizacije "sa strane produkcije".

Ne vjerujem slušalicama  u kojem mi je neposredno stizao zvuk sa mikrofona voditeljice emisije Dike Nikšić u kojeg je Čengić izgovarao da "Senad Avdić nije njegov nivo", a voditeljica mu govorila da nije u pravu. 

Vjerujem načelniku sreza moga da je on htio zaštiti "cijenjeni lik i djelo Senad Avdića" koji je  "ubačen u program pet minuta prije emitiranja samo zato što nedostaje stolica".

Ne vjerujem sebi da sam prethodno sudjelovao u 20-ak emisija "Reflex" OBN-a u posvećenim različitim temema i sa brojnim gostima-sugovornicima:

Vjerujem načelniku sreza moga da je reagirao zaštitnički prema mom "liku i djelu"; 

Ne vjerujem da je Čengić osobno pisao ovako nepismeno saopćenje;

Vjerujem da je neko nepismen zloupotrijebio velikodušnost načelnika sreza moga;

Ne vjerujem, također, da je Čengić, kako se to tvrdi već dvije godine, ljigavim manevrom spriječio Bogića Bogićevića da bude izabran za gradonačelnika Sarajeva;

Vjerujem da se načelnik sreza moga u Skupštini Grada borio za Bogića sve do posljednje Benjamine Karić;

Ne vjerujem da je Čengić nedavno nagradio dvojicu odbornika za njihov doprinos  u rušenju  Bogićevića njihovim prijemom u SDP BiH;

Vjerujem da je to uradio u najboljem interesu stranke i građana;

Ne vjerujem portalu Valter i Almedinu Šišiću koji su nedavno pisali da je Čengićevu kampanju za načelnika Starog Grada financirao biznismen Ajdin Brković, vlasnik "telefonske čajanke" MontaizeAD".

Vjerujem načelniku sreza moga koji tvrdi da on tog Brkovića ne poznaje.

Pogotovo ne vjerujem "Valteru" kada objavljuje fotografiju Čengića i Brkovića.

Vjerujem načelniku sreza moga da je imao razlog za laganje.

Ne vjerujem Valteru kada tvrdi da je izgradnju puta do naselja Barice Čengić nedavno pokrenuo da bi se odužio Brkoviću koji na toj lokaciji planira gradiiti poslovno-ugostiteljsko carstvo.

Vjerujem načelniku sreza moga kada tvrdi da je izgradnja puta u interesu građana a ne krupnih kapitalista

Ne vjerujem televizijskom snimku na kojem je neko želio pokazati da Irfan Čengić ne zna koje je fakultete, kada i gdje završio

Vjerujem da se načelnik sreza moga rodio sa svim neophodnim i potrebnim diplomama

Ne vjerujem, napokon, da su građani Starog Grada zaslužili boljeg, poštenijeg, časnijeg, odgojenijeg načelnika

Vjerujem da oni koji su prije njega izabrali Ibrahima Hadžibajrića, pa prije njega još jednog Hadžibajrića, Selima, nisu pogriješili izborom Irfana Čengića, načelnika Sreza moga!

Senad Avdić

   

 

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...