SOFISTICIRANO IZDANJE: Olivia Palermo je s razlogom modna inspiracija (FOTO)

Sedmica mode u New Yorku je u punom je jeku, a pred uzvanicima na revijama i predstavljanjima kolekcija je ne baš lagan zadatak – odabrati stajling koji će odnijeti same pohvale.

  • Žena

  • 15. Feb. 2024  15. Feb. 2024

  • 0

Olivia Palermo je stigla je na reviju Alejandre Alonso Rojas u sklopu Sedmice mode u New Yorku i sasvim očekivano privukla pažnju stajlingom. Pozirala je s Fern Mallis, bivšom izvršnom direktoricom Vijeća modnih dizajnera Amerike te nekadašnjom višom potpredsjednice IMG Fashiona, koju nerijetko nazivaju "Kumom mode".

Oliva Palermo, američka poslovna žena, influencerica i dizajnerica, višegodišnja je međunarodna referenca u svijetu mode. Njezini stajlinzi oduševljavaju, a modno znanje joj je zavidno. 

Midi suknju upečatljive metalizirane plavo boje s primjesama ljubičaste spojila je sa sofisticiranim plavim džemperom spuštenih ramena, rol ovratnika i pletenog detalja preko jednog ramena. Stajling je zapečatila metalizirano ljubičastim sandalama s remenčićima i krznenim kaputom presijavajuće plavo-ljubičaste nijanse.

Olivia Palermo i Fern Mallis Foto: Profimedia 

Prava stručnjakinja kada je moda u pitanju, Olivia Palermo inače najčešće bira stajlinge u crnoj boji, a pri tome se služi provjernom formulom zbog koje baš svaki njezin stajling izgleda fantastično. Naime, kod crnih stajlinga Olivia bira da tako da je svaki odjevni predmet bude u različitoj tkanini ili sa različitim završetkom. Na taj se način se postiže određeni kontrast između jednog i drugog komada zbog načina na koji svaki reflektira ili upija svjetlost, odnosno sjene koje projicira.

Međutim, ta dobro provjerena formula očito sjajno funkcionira i s drugim bojama. Tako je u ovom slučaju pokazala zanimljiv spoj pletenog džempera kojeg je uspjela "isfurati" u elegantnom stilu, metalizirane suknje i krzenog kaputa, redom u presijavajućim plavim nijansama s primjesom ljubičastog odsjaja. A jedno je sigurno, kada su u pitanju modne kombinacije, Olivia Palermo ne griješi, navodi Tportal.hr.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...