LIGA EVROPE: Roma preživjela gostovanje u Nizozemskoj, Galata bolja od Slavije

Pljuštali su golovi u prvim utakmicama play-offa za Ligu Evrope. Bilo ih je čak 15. Skoro četiri po meču…

  • Sport

  • 15. Feb. 2024  

  • 0

Odigrane su prve četiri utakmice play-offa nokaut faze Lige Evrope. Pobjedu su pred revanš mečeve ostvarili samo fudbaleri lisabonskog Sportinga i Galatasaraya. U duelima između Feyenoorda i Rome, odnosno Šahtjora i Olimpika iz Marseja nije bilo pobjednika, prenosi Sport Klub.

Pljuštali su golovi u prvim utakmicama play-offa za Ligu Evrope. Bilo ih je čak 15. Skoro četiri po meču…

Jedan od derbija kola igran je na čuvenom Tiganju u Roterdamu, stadionu De Kuip, gde su rivali bili stari znanci, fudbaleri domaćeg Feyenoorda i Rome. Dva kluba sastaju se tri godine zaredom. Italijanu si bili uspješniji prethodna dva puta kada ih je predvodio Jose Mourinho, najprije u finalu Lige konferencije (1:0), zatim i u četvrtfnalu Lige Evrope prošle sezone (1:0 – 1:4 pp).

Ovog puta je bilo neriješeno. Poveo je Feyenoord golom Brazilca Igora Paixaoa, da bi u drugom poluvremenu izjednačio Romelu Lukaku.

Mnogo uzbuđenja bilo je i u Istanbulu gdje je praška Sparta dva puta stizala vodstvo Galatasarayja, ali je na kraju ipak izgubila, A nije morala…

Gol za pobjedu od 3:2 postigao je Argentinac Mauro Icardi u 91. minutu. Samo minut ranije golman Galate Urugvajac Muslera odbranio je siguran gol.

Među najzapaženijim igračima u gostujućem timu bio je Veljko Birmančević.

Oba tima utakmicu su završili sa po 10 igrača. Isključeni su Danac Nelson (Galatasaray) u 62. i Čeh Matej Rines (Sparta) u 80. minutu.

Slična drama viđena je i u duelu između Šahtjora i Olimpika iz Marseja. Francuzi su dva puta vodili, drugi put u nadoknadi vremena, ali su Ukrajinci uspjeli da izbjegnu poraz golom Brazilca Eguinalda u 90+3. minutu!

Poveli su gosti pogotkom Pirrea-Emericka Aubameyanga. Bio je to njegov jubilarni 30. gol u Ligi Evrope izjednačio se sa Radamelom Falcaom kao najbolji strijelac ovog takmičenja.

Najmanje neizvjesnosti bilo u Bernu gdje je Young Boys, rival Crvene zvedze u Ligi šampiona, poražen kao domaćin od lisabonsojg Sportinga. Jedini gol za švicarski tim postigao je Filip Ugrinić.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...