LIGA EVROPE: Petarda West Hama, Milan lako, Benfici pripao dvoboj u Škotskoj

Od 21 sat igraju: Atalanta – Sporting Lisabon (1:1), Bayer Leverkusen – Qarabag (2:2), Brighton – AS Roma (0:4), Liverpool – Sparta Prag (5:1).

  • Sport

  • 14. Mar. 2024  

  • 0

Odigrane su prve četiri revanš utakmice osmine finala Lige Evrope. Plasman u četvrtfinale obezbijedili su Milan, Olmpik iz Marseja, West Ham i Benfica.

Ekipa Milana ne da je sačuvala prednost od dva gola sa San Sira (4:2) već je zabilježila još jedan ubedljiv trijumf protiv ekipe Slavije. Ovog puta u Pragu – 3:1 (3:0).

Cijeli posao završila je već u prvom poluvremenu. Verovatni ključni trenutak odigrao se u 20. minutu kada je domaći tim ostao sa 10 igrača. Nakon poziva iz VAR sobe i nekoliko minuta analize direktan crveni karton dobio je kapiten Tomaš Holeš zbog neopreznog starta na kapitenu Rosonera Davideu Kalabriji.

Od tog trenutka ređale su se prilike pred golom Slavije, dvije je propustio Rafael Leao, pre nego što su u razmaku od dva minuta, prvo Kristijan Pulišić, zatim i Ruben Loftus-Čik, zatrtesli mrežu golmana Staneka.

Najljepši momenat viđen je u nadoknadi prvog poluvremena, Rafael Leao je sa oko 18 metara pogodio mjesto gde se spajaju prečka i stativa – 0:3!

U drugom poluvremenu gosti su smanjili gas i odrađivali posao, a domaći fudbaleri uspeli sa igračem manje da postignu počasan pogodak preko 20-godišnjeg Mateja Juraseka.

Loša vijest za Milan je povreda prvog golmana Majka Menjana, koga je već u 21. minutu zamenio Marko Spertielo.

Meč je sa klupe za rezervne igrače Rosonera ispratio srpski reprezentativac Luka Jović.

West Ham je u Londonu jurio gol minusa iz Njemačke protiv Freiburga i nadoknadio ga već u devetom minutu: nakon kornera sa leve strane Tomaš Souček je sa prve stative glavom proslijedio loptu na drugu gde je usamnjeni Lukas Paketa samo prosledio u mrežu – 1:0. Bio je to četvrti pogodak Brazilca ove sezone u Ligi Evrope.

(Foto: Reuters)

Prednost je duplirao Džerod Boven sjajnim pogotkom u 32. minutu, da bi na startu drugog poluvremena levi bek Aron Kresvel preciznim udarcem pogodio malu mrežicu za nedostižnih 3:0.

U finišu meča raspucao se Mohamed Kudus, postigao je dva gola, prvi nakon sjajnog solo prodora, drugi nakon asistencije Bovena za konačnih – 5:0!

Velika borba vodila se na kišovitom Ajbroksu u Glazgovu gdje su fudbaleri Benfice uspjeli da pobijede Rangers sa 1.0 i plasiraju se u četvrtfinale nakon remija u Lisabonu (2:2).

Odluka je pala u 66. mimutu kada je Rafa Silva zatresao mrežu škotskog tima nakon dodavanja Anhela Di Marije. U prvom trenutku pomoćni arbitar podigao zastavicu signalizirajući ofsajd poziciju, međutim nakon VAR provjere utvrđeno je da je gol ipak bio regularan – 0:1.

Viljareal je jurio čak četiri gola minusa iz Marseja, nije uspio, ali je malo nedostajalo. Poveo je u 86. minutu sa 3:0, da bi gosti iz Francuske u nadoknadi vremena smanjili na 3:1.

Od 21 sat igraju: Atalanta – Sporting Lisabon (1:1), Bayer Leverkusen – Qarabag (2:2), Brighton – AS Roma (0:4), Liverpool – Sparta Prag (5:1).

Žrijeb za četvrtfinale i polufinale na programu je u petak 15. marta.

(Sport Klub)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...