DELEGAT U DOMU NARODA BiH DŽEMAL SMAJIĆ ZA "SB": "Evo kako je 'četvorka' spasila evropski put BiH..."

"Danas su sve karte bile otvorene i niko nije imao manevarskog prostora..."

  • Politika

  • 16. Feb. 2024  16. Feb. 2024

  • 0

Danas su delegati u Domu naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine jednoglasno izglasali Zakon o sprečavanju pranja novca i finansiranja terorističkih aktivnosti, koji je jedan od tri uslova za otvaranje pregovora s EU u martu. 

Podsjećamo, inicijativu za održavanje hitne sjednice Doma naroda PSBiH pokrenuli su Džemal Smajić, Šefik Džaferović, Dženan Đonlagić i Safet Softić.

Nakon sjednice, delegat Džemal Smajić je kazao da su danas sve karte bile otvorene i niko nije imao manevarskog prostora.

"U jeku prepucavanja Trojke sa SNSD-om i HDZ-om oko zakona koji su uslov za otpočinjanje pregovora sa EU, i defanzivne pozicije u odnosu na Dodika i Čovića, odlučujući potez su povukla četiri opoziciona poslanika Doma naroda BiH: Smajić, Džaferović, Đonlagić i Softić i matirali antievropsku politiku.

Ovim potezom opozicija je izvela stvari na čistac, pokrenuvši inicijativu za hitnu sjednicu Doma naroda. Trojka nije imala izbora i Ademović se morao priključiti inicijativi i sazvati hitnu sjednicu. Zlatko Miletić je također podržao inicijativu što je pohvalno.

Danas su sve karte bile otvorene i niko nije imao manevarskog prostora. Ovim je opoziciona četvorka pokazala kako se vodi politika i da se može ka Evropi bez pristanka na ucjene. Da zakon nije usvojen, nakon današnje sjednice niko više ne bi mogao govoriti da je za evropski put, a da glasa protiv!”, kazao je za Slobodnu Bosnu delegat Stranke za BiH u Domu naroda Parlamenta BiH Džemal Smajić.

(SB)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...