DELEGAT STRANKE ZA BiH DŽEMAL SMAJIĆ PITA: "U ime koga je glasala Snježana Novaković-Bursać?"

"Čudi što se još niko nije oglasio po ovom pitanju iz BiH ko je zadužen po Ustavu za vođenje vanjske politike", dodao je Smajić.

  • Politika

  • 28. Mar. 2024  28. Mar. 2024

  • 2

Članica delegacije BiH u Parlamentarnoj skupštini Vijeća Evrope (PSVE) Snježana Novaković-Bursać bila je među rijetkima koji su glasali protiv usvajanja izvještaja o Kosovu na sastanku Političkog komiteta PSVE.

Kao argument je navela da je glasala protiv jer BiH nije priznala Kosovo. Također je navela da nije imala instrukcije za takvo glasanje.

Delegat u Domu naroda Parlamenta BiH Džemal Smajić (SBiH) navodi kako je pogubno što još niko nije reagovao iz BiH po ovom pitanju.

"Postavlja se pitanje u ime koga je glasala Snježana Novaković-Bursać, jer je predstavljala Bosnu i Hercegovinu? 
Pošto se za nešto glasalo van granica BiH u ime BiH, onda je najpogubnije što se pokazalo da Srbija vodi vanjsku politiku i Crne Gore i Bosne i Hercegovine, jer je to stav Srbije, a ne BiH. 
Čudi što se još niko nije oglasio po ovom pitanju iz BiH ko je zadužen po Ustavu za vođenje vanjske politike", dodao je Smajić.

U ime koga je glasala Snježana Bursać? Članica Delegacije Bosne i Hercegovine u Parlamentarnoj skupštini Vijeća Evrope...

Objavljuje Džemal SmajićČetvrtak, 28. ožujka 2024.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...