ŠOKANTNI DETALJI VELIKE POLICIJSKE AKCIJE U AUSTRIJI: Uhapšeni državljani Bosne i Hercegovine, odmah su priznali ono za šta se terete…

U posljednjem privođenju, uhapšeno je osam osoba, među kojima i državljani Bosne i Hercegovine.

  • Hronika

  • 17. Feb. 2024  

  • 0

Pripadnici Državne kriminalističke policije iz Gornje Austrije uspjeli su da razbiju lanac krijumčara i dilera droge, koji istražuju još od februara, 2023. godine.

U posljednjem privođenju, uhapšeno je osam osoba, među kojima i državljani Bosne i Hercegovine.

Naime, osumnjičeni koji su posljednjih uhapšeni terete se da su prokrijumčarili 44 kilograma droge, od čega 12 kilograma kokaina i 32 kilograma kanabisa. Ulična vrijednost ove droge je milionska.

Drogu su rasturali na području Ensdorfa, Linza i Velsa, a prodavali su je “na veliko”, u kilogramskim količinama. Tokom posljednje akcije, pretreseno je 12 lokacija i privedeno već pomenutih osam osoba.

Najviše osumnjičenih su državljani BiH i Srbije, od kojih su mnogi odmah priznali ono za šta se terete. Inače, drogu u bunkerima su im čuvale maloljetne osobe, koje su je premjeravale i raspračavale.

Austrijski mediji pišu da su bili tako dobro uigrani da su poslovali poput firme. Navodni vođa lanca bio je državljanin Srbije (30), koji je neuspješno nastojao da prikrije trag, stalno mijenjajući stanove u kojima je živio. Koristio je automobile koji nisu bili registrovani na njega. Ipak, istražioci su uspjeli da mu uđu u trag i razbiju lanac koji je brojao čak 100 ljudi.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...