NAJBOLJA BH. SKIJAŠICA: Pogledajte današnju vožnju Elvedine Muzaferije (VIDEO)

Novih 15 bodova u plasmanu

  • Sport

  • 18. Feb. 2024  

  • 1

 

Elvedina Muzaferija je Super G trku u Crans Montani završila na 16. mjestu, što je njen drugi najbolji rezultat u karijeri u ovoj disciplini.

Iako je imala visok startni broj i nastupila je tek 46. od 49 skijašica prijavljenih na start, te je staza već prilično omekšala, ona je sjajno odvezla trku i na kraju stigla do pozicije broj 16.

To joj je donijelo i novih 15 bodova u plasmanu, te je sada u generalnom plasmanu probila granicu od 100 poena i ima 102 i sve je bliže TOP 50, navodi Sport1.

Pobjedu u današnjoj trci odnijela je Austrijanka Stephanie Venier s vremenom 1:16.52, a iza nje su na postolju ostale Italijanke Federica Brignone (1:16.56) i Marta Bassino (1:16.67).

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...