ALBANSKA PREDSTAVNICA NA EUROSONGU: "Kosovo je srce Albanije"

Ona će se predstaviti pjesmom u "Zemren n dore" (Srce u ruci).

  • Show

  • 18. Feb. 2024  

  • 0

Pop pjevačica Besa Kokedhima, predstavljat će Albaniju na ovogodišnjem izboru za pjesmu Eurovizije koja će održati u Malmeu.

Ona je sada, jednim postupkom, izazvala gnijev ljudi u Srbiji. Naime, pjevačica je putem Instagrama čestitala godišnjicu nezavisnosti Kosova.

"Sretno slobodno i ponosno Kosovo! Vi ste srce Albanije i najslađa kolijevka Albanije! Volim te! Slava mučenicima" napisala je.

"Sramota", "Kome ona šta čestita i čije žrtve pominje?", "Besramno je da ovo uradi predstavnica na Evroviziji. Hoće li biti diskvalifikacije?", samo su neki od komentara na društvenim mrežama korisnika iz susjedne Srbije.

Inače, Besu su u decembru 2023. godine izabrali kao ovogodišnjeg predstavnika Albanije na predstojećem Eurosongu u Malmeu.

Ona će se predstaviti pjesmom u "Zemren n dore" (Srce u ruci).

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...