REAGOVALA I POLICIJA: Prolaznik u Sarajevu uništio fotografiju Alekseja Navaljnog postavljenu uz cvijeće i svijeće (VIDEO)

Prolaznik je uništio fotografiju uz uzvike da je Navaljni fašista, nakon čega je na mjesto događaja došla i policija

  • Vijesti

  • 20. Feb. 2024  20. Feb. 2024

  • 2

Prolaznik je uništio fotografiju Alekseja Navaljnog koja je u znak sjećanja na ruskog opozicionara postavljena uz cvijeće i svijeće na Trgu oslobođenja - Alija Izetbegović u Sarajevu, javio je Pixsell.

Prolaznik je uništio fotografiju uz uzvike da je Navaljni fašista, nakon čega je na mjesto događaja došla i policija.

Navaljni, jedan od najvećih kritičara režima Vladimira Putina, ruskog predsjednika, umro je u zatvoru prošle sedmice.

Zapadni lideri i građani odaju mu počast sumnjičeći Putina za njegovu smrt, dok se istovremeno na društvenim mrežama i medijima raspravlja o njegovom liku i djelu, kontroverzama koje su ga pratile.

Navaljnijeva mračna strana vezuje se za početak 2000-ih i za njegove stavove kojih se tokom kasnijih godina suštinski nikada nije odrekao.

Navaljni je, između ostalog, koristio rasne uvrede kada je opisivao etničke Gruzijce, pozivao na deportaciju muslimanskih radnika – migranata, nazivao je muslimane žoharima i držao govore na Ruskim marševima, godišnjim skupovima krajnje desnih nacionalista, bijelih supremacista i neonacista.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...