HOĆE LI BITI RAZUMIJEVANJA: Elmedina Muzaferija otkrila koliko joj treba novca za sezonu

"Moram praviti kompromise, posebno ljeti i jeseni, jer je treniranje tada teško moguće. Zato obično na pripreme idem pred kraj zime", kazala je Muzaferija.

  • Sport

  • 20. Feb. 2024  

  • 0

Naša najbolja alpska skijašica Elmedina Muzaferija otkrila je za švicarski list Blick koliko je potrebno sredstava da ima pristojne uslove za jednu skijašku sezonu.

Na početku razgovora poručila je da pokušava iskoristiti svoju popularnost kako bi promijenila status žena u BiH koje nemaju isti tretman kao muškarci. "Treba mi oko 130.000 eura po sezoni. Nije lako naći sponzore", kazala je Muzaferija koje je otkrila da godišnje od nastupa zaradi oko 16.000 eura. Poseban problem pravi joj činjenica da ne može trenirati tokom cijele godine, te mora praviti kompromise. 

"Moram praviti kompromise, posebno ljeti i jeseni, jer je treniranje tada teško moguće. Zato obično na pripreme idem pred kraj zime", kazala je Muzaferija.

Elvedina je odrasla u Visokom, udaljenom oko 40 minuta vožnje od Sarajeva i najbližeg skijališta.

"Kada sam imao pet godina, roditelji su me dali u školu skijanja. A pošto su i oni bili početnici, odmah su naučilis skijati", kazala je kroz smijeh.

Uprkos svim poteškoćama Muzaferija gleda naprijed i očekuje nove uspjehe.

"Voljela bih jednog dana osvojiti Svjetsko prvenstvo. I osvojiti medalju na Olimpijskim igrama. Nemoguće? Čula sam ovu riječ od mnogih ljudi u prošlosti. Nikad ih nisam slušala. I neću to raditi ni ubuduće", hrabro je kazala Elvedina.

Inače, Muzaferija je sjajnim nastupima ove sezone već zaradila oko 15.000 eura u Svjetskom kupu, a samo od nedavnog osvajanja četvrtog mjesta u spustu u Crans Montani inkasirala je oko 9.000 eura.

Da li će uspjeti riješiti dugoročno ove poteškoće ostaje da vidim, a na nama je da je podržimo koliko god možemo.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...