VELIKI GUBITAK ZA SVIJET NOGOMETA: Preminuo je legendarni Argentinac, predvodio je Gaučose do krova svijeta

S Barcelonom je osvojio Kup, Liga kup i Superkup, a od 2019. do 2023. bio je direktor argentinskih nogometnih selekcija.

  • Sport

  • 06. Maj 2024  06. Maj 2024

  • 0

U 86. godini života sinoć je umro César Luis Menotti. Igrao je 60-ih godina, imao je 11 nastupa i dva gola za Argentinu. Ipak, ostat će upamćen po uspjesima nakon što je objesio kopačke o klin.

Vodio je Barcelonu, Atlético Madrid, Sampdoriju, Bocu Juniors i brojne druge, a bio je i selektor Argentine na Svjetskom prvenstvu 1978., kad su "gaučosi" osvojili prvi naslov.

Njegova je ekipa u finalu, koje se igralo u Buenos Airesu, svladala Nizozemsku 3-1 i popela se na krov svijeta, a junak pobjede bio je legendarni Mario Kempes koji je zabio dva gola u produžecima.

S Barcelonom je osvojio Kup, Liga kup i Superkup, a od 2019. do 2023. bio je direktor argentinskih nogometnih selekcija.

altMaradona i Menotti zajedno u Barceloni (Foto: Arhiva)

MESSIJEVA PORUKA

Nakon objave da je Menotti preminuo, Lionel Messi posvetio je vrlo posebnu poruku nogometnoj legendi na svom službenom Instagram računu.

“Izgubili smo jednu od velikih referenci našeg nogometa. Saučešće njegovoj porodici i voljenima. Neka počiva u miru."

alt

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...