BANJALUČKI DOKTORI PREGLEDALI RATNOG ZLOČINCA RATKA MLADIĆA, PA UTVRDILI: "Postoji veliki rizik za novi moždani udar"

Ljekarski tim će danas izvršiti još jedan pregled.

  • Vijesti

  • 22. Feb. 2024  

  • 5

Tim ljekara iz entiteta Republika Srpska, predvođenih direktorom Univerzitetsko kliničkog centra RS Vladom Đajićem, jučer su obavili prvi medicinski pregled ratnog zločinca Ratka Mladića, koji je osuđen na doživotnu zatvorsku kaznu.

Ljekarski tim će danas izvršiti još jedan pregled. Načelnik Klinike za neurologiju UKC-a RS Siniša Miljković istakao je da su se jučer fokusirali na obimnu dokumentaciju, kao i na terapiju koju prima Mladić.

“Proveli smo četiri časa razgovarajući sa njim. Imao je dva moždana udara, takođe ima i srčane i psihosomatske probleme i uzima veliki broj lijekova”, naveo je Miljković za RTRS.

Naglasio je da su pričali i o fizičkoj, socijalnoj i radnoj terapiji.

“Obratit ćemo pažnju i na sekundarnu prevenciju, jer postoji veliki rizik za novi moždani udar. Pripremit ćemo obiman izvještaj i to ćemo dostaviti Medicinskoj službi u Hagu. Dostavit ćemo i naše preporuke”, dodao je Miljković.

Podsjetimo, Ratko Mladić osuđen je na doživotnu kaznu zatvora. Proglašen je krivim za ratne zločine, između ostalog genocid u Srebrenici, počinjene na teritoriji Bosne i Hercegovine od 1992. do 1995. godine. Također, proglašen je kriv i za UZP vršen na području Sarajeva.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...