DANAS KOD ČAJNIČA: Pakistanac uhapšen zbog pokušaja krijumčarenja 12 migranata u tri taksi vozila

Migranti su krijumčareni u tri taksi vozila kojima su upravljali državljani BiH, saopćila je Granična policija.

  • Hronika

  • 23. Feb. 2024  

  • 0

Pripadnici Jedinice granične policije Bosne i Hercegovine Hum, uhapsili su danas državljanina Pakistana, nakon što je otkriven u krijumčarenju 12 osoba afroazijskog porijekla na području Čajniča.

Migranti su krijumčareni u tri taksi vozila kojima su upravljali državljani BiH, saopćila je Granična policija.

- Nakon kriminalističke obrade i ispitivanja svjedoka, došlo se do saznanja da je organizator krijumčarenja državljanin Pakistana, koji je prema nalogu dežurnog tužioca Tužilaštva BiH i lišen slobode. Državljanin Pakistana će, uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu krijumčarenje osoba, biti predat Tužilaštvu BiH. O događaju su obaviješteni i pripadnici Službe za poslove sa strancima BiH. U toku je daljnji rad na ovom slučaju - naveli su iz GPBiH.

Pored toga, dodaju u saopćenju, pripadnici Jedinice GPBiH Višegrad su prije tri dana na području Višegrada spriječili krijumčarenje pet osoba afroazijskog porijekla koje su izjavile da dolaze iz Sirije.

U vezu s ovim krijumčarenjem dovodi se državljanin BiH protiv kojeg je Tužilaštvu BiH podnesen zvještaj o počinjenom krivičnom djelu krijumčarenje osoba. Migranti su krijumčareni u putničkom vozilu audi, bh. nacionalnih oznaka, a nakon saslušanja u svojstvu svjedoka predati su pripadnicima Službe za poslove sa strancima BiH. 

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...