Evropa
RISKANTNI POSLOVI VIKTORA ORBANA: Podigao je najveći kredit u historiji Mađarske, a mora ga brzo vratiti!
Prije 4h0
(...) rižu, rezance ili prilog po želji.
Gastro
25. Feb. 2024 25. Feb. 2024
0
Ako nemate inspiraciju za pripremu pilećeg filea, mi vam donosimo ideju kako da ga učinite zanimljivim.
Sastojci:
Umak:
350 mlvode
½ naranže
½ limuna
80 ml rižinog octa
3 kašike soja umaka
1 kašika naribane kore od narandže
100 gr smeđeg šećera
2 cm svježeg đumbira
1 čehno bijelog luka
20 gr mladog luka
¾ kašičice čili pahuljica
3 kašike kukuruznog škroba
2 kašike vode
Meso:
450 gr pilećeg filea, narezanog na kockice
150 gr glatkog brašna
¾ kašičice soli
¾ kašiičice bibera
3 kašike maslinovog ulja
1 kašika sezamovih sjemenki (po želji)
Priprema:
Umak:
1. Narežite
Naribajte narandžinu koru, a zatim ocijedite polovicu narandže i limuna kako bi dobili sok. Đumbir naribajte, bijeli luk nasjeckajte ili protisnite, a mladi luk narežite na kolutiće, prenosi Index.hr.
2. Sjedinite sastojke
Zagrijte tavu na srednje jakoj vatri i dodajte vodu, sok od narandže, sok od limuna, rižin ocat i soja umak. Umiješajte 1 kašiku narandžine kore, smeđi šećer, đumbir, bijeli luk, mladi luk i čili pahuljice. Miješajte, a kad umak zavrije maknite s vatre i ohladite 15 minuta.
Meso:
3. Marinirajte meso
Komadiće narezane piletine stavite u plastičnu vrećicu koja se može zatvoriti i u nju dodajte 230 ml ohlađenog umaka, a ostatak sačuvajte. Stavite u frižider na 2 sata.
4. Protresite
U drugu plastičnu vrećicu pomiješajte brašno, so i biber. Dodaje mariniranu piletinu, zatvorite vrećicu i dobro protresite.
5. Pecite
Na srednje jakoj vatri zagrijte maslinovo ulje i pržite piletinu, često miješajući, otprilike 8 - 10 minuta ili dok ne poprimi zlatnu boju.
6. Prekrijte folijom
Pečenu piletinu prebacite na tanjir i prekrijte folijom.
7. Krčkajte
U istu tavu dodajte ostatak umaka i miješajte dok ne zakipi. U manjoj posudici pomiješajte kukuruzni škrob i vodu, pa dodajte umaku. Smanjite vatru, dodajte pečenu piletinu, i krčkajte 5 minuta uz povremeno miješanje.
8. Poslužite
Poslužite uz rižu ili rezance, a po želji po mesu posipajte sezamove sjemenke.
Prijatno!:)
Evropa
RISKANTNI POSLOVI VIKTORA ORBANA: Podigao je najveći kredit u historiji Mađarske, a mora ga brzo vratiti!
Prije 4h0
Društvo
I LJILJANI U PARIZU: Tokom ceremonije otvaranja OI u Parizu, prikazan tim BiH iz 1992. godine
Prije 4h0
Vijesti
OTVORENE OLIMPIJSKE IGRE U PARIZU: Francuzi priredili pravi spektakl pa na kraju iznenadili čitav svijet (FOTO, VIDEO)
Prije 4h0
Mini market
PREPOZNAJTE LI ČOVJEKA U KABANICI: U Parizu će navijati za Srbiju (FOTO)
Prije 5h1
Gastro
GOTOVO ZA 15 MINUTA: Ovaj recept za uštipke vam je dobro došao kada vam treba brzinski obrok
24. Jul. 20240
Gastro
KULINARSKI TRIK - HIT NA INTERNETU: Pogledajte kako od jedne litra mlijeka napraviti više od kilogram sira… (VIDEO)
24. Jul. 20240
Gastro
DRUGAČIJE PUNJENE PAPRIKE: Pet sastojaka sa kojima nema greške
Prije 16h0
Gastro
KAO IZ BAKINE KUHINJE: Napravite izvrsne čupavce po tradicionalnom receptu i oduševite ukućane… (VIDEO)
25. Jul. 20240
trenutak ...
Komentari - Ukupno 0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.