KINEZI NAPADAJU EUROPSKO TRŽIŠTE AUTOMOBILA: Stiže luksuzni model koji će biti ozbiljna konkurencija Tesli…

Na centralnoj konzoli nalazi se još jedan ekran koji kontrolira nekoliko funkcija automobila

  • Auto

  • 26. Feb. 2024  

  • 0

Kineski div SAIC u Europi je najpoznatiji po tome što je vlasnik MG-ja, marke koje se sve više etablira. Ovoga puta taj državni proizvođač automobila planira lansirati luksuzniju marku automobila IM Motors na europsko tržište s premijerom na ženevskom sajmu automobila. IM Motors bi se trebao natjecati s Xpengom, Niom i Teslom. Marka je u vlasništvu SAIC-a, a dio udjela imaju i dvije tehnološke kompanije, od kojih je jedna div e-trgovine Alibaba.

Činjenica da je razina tehnologije viša nego u MG-u može se, između ostalog, vidjeti u činjenici da IM Motors ima 800-voltnu tehnologiju baterija i lidar kao središte aktivne sigurnosti. Osim toga, uskoro će biti predstavljene čvrste baterije, s boljim performansama od današnjih baterija električnih automobila. IM Motors ima recept koji je prepoznat i kod mnogih drugih proizvođača električnih automobila, a to je veliki i široki zaslon ispred vozača i manji zaslon ispred suputnika. Osim toga, na centralnoj konzoli nalazi se još jedan ekran koji kontrolira nekoliko funkcija automobila. Nije jasno u kojim će se zemljama IM prodavati ili koji će se tačno modeli nuditi.

Zasad IM ima jednu limuzinu L7 i dva SUV-a LS6 i LS7.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...