KINEZI NAPADAJU SVJETSKO TRŽIŠTE: Stiže električni automobil čija cijena će napraviti pomutnju na tržištu…

Manjinski udio u XPengu ima i Volkswagen, i to 4.99%.

  • Auto

  • 21. Mar. 2024  

  • 0

Kompanija sa sjedištem u Guangzhouu XPeng je najavila pokretanje nove firme čiji će cilj biti plasiranje električnih modela između 12.500 i 20.000 eura. Agresivno pozicioniranje cijena proizvođač je najavio 19. marta i predstavio svoje planove za lansiranje ove marke, čiji je cilj doći do nove klijentele - mladih ljudi.

XPeng će s novom markom predstaviti vozilo prvo za kinesko tržište. Jedan model u početku, ali možemo računati na to da neće stati na tome. Komercijalizacija ovih budućih električnih automobila vjerovatno se neće zaustaviti na kineskim granicama. Tako najavljuje kineski proizvođač u svojoj izjavi.

XPeng kaže da želi stvoriti novu vrstu pametnih električnih vozila s umjetnom inteligencijom za mlade kupce širom svijeta. Kompanija namjerava učiniti tehnologije umjetne inteligencije i automatizirane sisteme pomoći vozaču središnjim elementom nove marke.

Izvršni direktor XPenga He Xiaopeng ima velike planove. To se očituje kroz planove kompanije koja se nedavno obavezala da će 2024. uložiti 450 miliona eura u razvoj novih tehnologija koje će vožnju učiniti još pametnijom. XPeng također planira zaposliti 4.000 novih zaposlenika kako bi podržao svoje ambicije i ubrzao međunarodnu ekspanziju.

Manjinski udio u XPengu ima i Volkswagen, i to 4.99%.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...