ADEMIR SPAHIĆ IZBAČEN IZ SDP-a: Pogledajte emisiju koja je bila "okidač" za ovakvu odluku Predsjedništa KO SDP Sarajevo (VIDEO)

Ocijenili su da je riječ o govoru mržnje u Spahićevim pojedinim televizijskim gostovanjima. Smatraju da je time nanijeta šteta ugledu SDP-a.

  • Vijesti

  • 26. Feb. 2024  26. Feb. 2024

  • 0

Predsjedništvo Kantonalnog odbora SDP-a je danas na hitnoj sjednici odlučilo da iz članstva isključi donedavnog predsjednika Upravnog odbora Doma zdravlja Kantona Sarajevo Ademira Spahića, javlja portal Klix.ba. 

Kao razlog za isključenje naveli su govor mržnje i povredu stranačkog Statuta. Konkretnije, ocijenili su da je riječ o govoru mržnje u Spahićevim pojedinim televizijskim gostovanjima. Smatraju da je time nanijeta šteta ugledu SDP-a.

Podsjećamo, Vlada Kantona Sarajevo je na prošlosedmičnoj sjednici smijenila Upravni odbor Doma zdravlja na čelu sa Spahićem. U Upravnom odboru bili su i Alen Pilav, Zlatko Ilić, Ermin Lendo i Jasmin Gazija kao članovi. Nedugo kasnije je Abel Baltić, također kadar SDP-a, podnio ostavku na poziciji direktora Doma zdravlja.

Svemu tome je prethodilo to što Skupština Kantona Sarajevo nije usvojila Izvještaj o radu i finansijskom poslovanju ove javne ustanove za 2022. godinu.

U nastavku pogledajte snimak emisije odnosno intervjua koji je sinoć dao Ademir Spahić novinaru Avdi Avdiću a koji je očigledno bio okidač za ovakvu odluku Predsjedništva KO SDP Sarajevo: 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...