GRAĐANI U BiH UZNEMIRENI SNAŽNIM PODRHTAVANJEM TLA: "Ljuljalo je brzo, desetak sekundi", "Nemila kod Zenice, katastrofa…“

Građani Bosne i Hercegovine do ranih jutarnjih sati uznemireno su komentirali ono što su doživjeli.

  • Hronika

  • 27. Feb. 2024  

  • 0

EMSC je na društvenim mrežama izvijestio o potresu 16 kilometara istočno od Banje Luke. 

Potres se dogodio sinoć u 21:57 po lokalnome vremenu, a prema prvim mjerenjima iznosio je 3,8 stepeni prema Richteru.

Građani Bosne i Hercegovine do ranih jutarnjih sati uznemireno su komentirali ono što su doživjeli.

"Strašno, nestalo je i struje", javljali su građani na aplikaciju EMSC. "Ljuljalo je brzo, desetak sekundi", "Nemila kod Zenice, katastrofa".

Građani su javili i kako su im popadale stvari u domovima te su im popucali zidovi. "Iskreno se nadam da se neće više ponoviti". Za sada nema informacija o mogućoj materijalnoj šteti.

Image

Blago ljuljanje i tutnjavu osjetili su i u susjednoj Hrvatskoj stanovnici Bebrine i Slavonskog Broda, a potres se osjetio i od Raba i Rijeke pa sve do Krapine. 

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...