DRAMA U REPUBLICI SRPSKOJ: Smjena na vrhu SNSD-a već se dogodila – „Igor Dodik je brutalniji i bezočniji čak i od oca…“

Počeo je i mlađi Dodik da daje “političke izjave”.

  • Politika

  • 27. Feb. 2024  

  • 4

Nije tačno da će Igor Dodik preuzeti SNSD od svog oca Milorada Dodika. Tačno je da je Igor Dodik već preuzeo vođenje SNSD-a i to prije održavanja Glavnog odbora na kojem su izabrani potpredsjednici Sekte, kao i njen novi Generalni sekretar.

Izabrano je, 03.02.o.g., pet potpredsjednika - Željka Cvijanović, Radovan Višković, Sanja Vulić, Miroslav Bojić i Luka Petrović.

Dva potpredsjednika su direktan izbor Igora Dodika - Bojić i Vulićeva, kao što je njegov izbor i Srđan Amidžić, novi generalni sekretar SNSD-a.

Dvije sedmice kasnije, 16.02.o.g., mlađeg Dodika su Tata Milorad&ostali imenovali za “organizacionog sekretara”, što je samo "maska" za novog šefa SNSD-a, piše na svom blogu novinar Slobodan Vasković.

-Uostalom, sve je u porodici Dodik, tako da je svejedno ko se kojom funkcijom “zakitio”. Milorad Dodik još uvijek je zadužen za politička pitanja, dok Igor Dodik odlučuje o svemu vezanom za stranku, kao i o svim kadrovskim rješenjima, a imenuje one koji su mu odani.

Počeo je i mlađi Dodik da daje “političke izjave”. To su samo probni baloni kako bi se vidjela reakcija javnosti koja budno prati sve oko Familije iz Bakinaca; Izjave su, moram to da kažem, bez ikakve snage, ali to ne umanjuje činjenicu da je mlađi Dodik na čelu SNSD-a. I da je zbog toga unutar SNSD-a veliko nezadovoljstvo, jer je mlađi Dodik brutalniji i bezočniji čak i od oca.

Promjena na čelu SNSD-a neće sačuvati tu stranku nakon odlaska Milorada Dodika sa političke scene, iako on smatra da će uspjeti da i dalje upravlja preko sina. Ništa od toga - dinastički model koji sam najavio poodavno, neće se održati, jer će se Sekta raspasti.

Međutim, Dodikov izbor Dodika Juniora na čelo stranke ukazuje da je Senior itekako svjestan da odlazi. I pokušava da se “produži” na ovaj način. Što jeste nemoguća misija, ali nada umire posljednja, zaključio je Vasković.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...