BEĆIROVIĆ RAZGOVARAO SA AMBASADOROM KUVAJTA: Ukazano na brojne prednosti investiranja u BiH

Ambasador Alkhurainej je rekao da se Država Kuvajt snažno kreće koracima progresa, napretka, prosperiteta, te da na tom putu nastoji jačati odnose sa svim prijateljskim zemljama, uključujući i BiH.

  • Vijesti

  • 27. Feb. 2024  

  • 0

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Denis Bećirović razgovarao je s ambasadorom Države Kuvajt u Bosni i Hercegovini Zaherom Alkhurainejem

Sagovornici su istaknuli da Bosna i Hercegovina i Država Kuvajt imaju vrlo dobre i prijateljske odnose, te su izrazili spremnost da se dodatno učvrsti bilateralna saradnja.

Bećirović je izrazio zahvalnost na kuvajtskom principijelnom poštovanju nezavisnosti, suvereniteta i teritorijalnog integriteta BiH.

Ambasador Alkhurainej je rekao da se Država Kuvajt snažno kreće koracima progresa, napretka, prosperiteta, te da na tom putu nastoji jačati odnose sa svim prijateljskim zemljama, uključujući i BiH.

Tokom razgovora istaknuto je da je interes i Bosne i Hercegovine i Države Kuvajt za dalji razvoj saradnje u svim oblastima, kao i da postoji mogućnost da saradnja bude značajno unaprijeđena na polju ekonomije, odbrane, obrazovanje, kulture i turizma.

Član Predsjedništva BiH Denis Bećirović je ukazao na brojne prednosti investiranja u BiH, poput geostrateškog položaja, prirodnih resursa i stručne radne snage. Istaknuto je da mogu biti veoma perspektivna ulaganja u bosanskohercegovački transportni sistem i infrastrukturu, posebno koridor Vc, energetske objekte, metalsku industriju, prehrambenu i namjensku industriju.

Konstatirano je da je u poslijeratnim godinama Država Kuvajt među prvim krenula u investicijske aktivnosti u našoj zemlji i na taj način stimulirala i druge investitore da ulažu u BiH. Ocijenjeno je da svake godine u BiH dolazi sve veći broj kuvajtskih investitora, kao i turista.

Tokom susreta razgovarano je i o mogućnosti liberaliziranja viznog režima za državljane Bosne i Hercegovine - saopćeno je iz Kabineta člana Predsjedništva BiH Denisa Bećirovića.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...