JEDAN OD NAJBOLJIH STUDENATA OVOG GRADA PODIGAO PRVU ZASTAVU BiH: Obilježen Dan nezavisnosti Bosne i Hercegovine i Dan oslobođenja Konjica od fašizma

"Ukoliko želimo govoriti o budućnosti, neminovno je da se prisjetimo i naše prošlosti", kazao je gradonačelnik Konjica.

  • Društvo

  • 28. Feb. 2024  28. Feb. 2024

  • 0

U povodu Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine i Dana oslobođenja Konjica od fašizma Grad Konjic organizirao je svečano podizanje zastave prve zastave međunarodno priznate države Bosne i Hercegovine na brdu Vrtaljica.

U prisustvu gradonačelnika Konjica Osmana Ćatića i učenika Srednje škole Konjic, zastavu je u ime mladih Konjičana podigao Harun Špago, jedan od najboljih konjičkih studenata, saopćeno je iz Grada Konjicca.

"Želim pohvaliti Gradsku upravu Konjic koja intenzivno radi na kulturi sjećanja kako se važne stvari, koje su se dešavale nama kroz historiju, ne bi zaboravile, u koje uključuju i nas mlade, što je posebno važno. Zahvaljujem se na časti koja mi je ukazana i sretan sam što je prepoznat moj trud na fakultetu u protekle tri godine", kazao je tom prilikom Špago.

Gradonačelnik Ćatić kazao je kako je današnja manifestacija jedan u nizu događaja kojim se obilježavaju značajni datumi.

"Ukoliko želimo govoriti o budućnosti, neminovno je da se prisjetimo i naše prošlosti. Neki mladi ljudi prije nas maštali su o slobodi, mladi i mi zahvaljujući generacijama koje su branile i obranile našu domovinu i naš grad, danas živimo slobodno. Čast da otvori izložbu „1. mart - Dan nezavisnosti Bosne i Hercegovine“ prije par dana, ukazali smo jednom od naših najstarijih sugrađana, koji je učestvovao u referendumu, a danas želimo ukazati čast mladim ljudima koji nas svojim uspjesima u obrazovanju čine ponosnim. Željeli smo da upravo Harun Špago, jednan od najboljih konjičkih studenata, koji je dobitnik zlatne značke Univerziteta u Sarajevu, u ime mladosti Konjica podizanjem prve zastave naše domovine Bosne i Hercegovine sa ovog mjesta pošalje snažnu poruku mira, zajedništva, tolerancije", naglasio je gradonačelnik Ćatić.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...