NEMILOSRDNA VATRENA STIHIJA: Veliki požari u Teksasu, vatra progutala...

Požar trenutno no nije pod kontrolom, a stanovnici nekoliko teksaških okruga evakuirani su.

  • Svijet

  • 28. Feb. 2024  28. Feb. 2024

  • 0

Veliki požari u Teksasu i dalje bjesne dok sve vatrogasne službe pokušavaju suzbiti vatreni plamen, javlja Guardian.

Požar u Smokehouse Creeku drugi je najveći šumski požar u Teksasu dosad, a progutao je više od 500.000 hektara u teksaškom području Panhandle otkako je započeo u ponedjeljak.

Požar trenutno no nije pod kontrolom, a stanovnici nekoliko teksaških okruga evakuirani su.

Vatra se uvelike proširila s obzirom na neuobičajeno visoke temperature i jak vjetar, a plamen se pojačavao u suhim travnatim područjima.

Jučer su naređene obavezne evakuacije za nekoliko teksaških okruga, nakon što je guverner Greg Abbott proglasio katastrofalno stanje. Više od 4000 domova u Teksasu trenutno je bez struje, prenosi Index.hr.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...