NOĆNA MORA DIVLJACIMA NA CESTI: Jedan radar je rekorder, registrirao je nevjerovatan broj prekršaja u jednom danu...

Rekord je postigao motociklist koji je vozio 135 km/h.

  • Auto

  • 01. Mar. 2024  

  • 0

Svašta se događa u prometu, a ovo je zanimljivi slučaj iz ne tako daleke povijest iz maloga mjesta u Italiji sa samo stotinjak stanovnika. U razdoblju od samo 14 dana radar je tamo snimio 58.560 kazni zbog prebrze vožnje. Acquetico je mali grad u regiji Ligurija, blizu granice s Francuskom. Jedva da ima dvije ulice, bar i seosku kuću. Ali Acquetico ima i cestu bez rubnika koja prolazi kroz mjesto te često služi kao mjesto za ilegalno utrkivanje.

Načelniku Acquetica Alessandru Alessandriju i dijelu susjeda dosadili su buka i generalna nesigurnost pa su na kraju instalirali radar 2018. godine. Broj kazni narastao je na 4000 dnevno ili čak sedam miliona eura u 14 dana.

Rekord je postigao motociklist koji je vozio 135 km/h. Ograničenje brzine je 50 km/h. No zbog velikih pritužbi vozača radar je, na kraju, godinu dana kasnije uklonjen.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...