BEĆIROVIĆ PORUČIO IZ TURSKE: “Očekujem da predstavnici entiteta Republika Srpska prestanu sa udarima na ustavni poredak”

Bećirović navodi da je NATO savez sigurna luka za BiH i za sve ljude u BiH.

  • Politika

  • 01. Mar. 2024  

  • 0

"Iza nas je mnogo godina kako se spominje zemlja BiH, a ispred nas je euroatlantska budućnost. Kada je riječ o otvaranju pregovora BiH sa EU, očekujem pozitivnu odluku u martu ove godine", istakao je na današnjem panelu u sklopu Diplomatskog foruma u Antaliji član Predjedništva BiH Denis Bećirović, prenosi N1.

“Za to postoje ozbiljni razlozi, od unutrašnje prirode do vanjskih faktora. Predsjedništvo je realizovalo sve ciljeve, novo Vijeće ministara i Parlament su u godinu dana postigli puno zapaženije rezultate nego ranije vlasti. Ruska agresija je učinila da ništa više decenijama neće biti isto. Refleksije toga se osjete itekako na Zapadnom Balkanu i BiH”, kazao je Bećirović.

Bećirović navodi da je NATO savez sigurna luka za BiH i za sve ljude u BiH.

“NATO savez je sigurna luka za BiH i za sve ljude u BiH. To će imati jedan važan psihološki značaj, to je pravi znak da je vrijeme nemira i konflikta nepovratno iza nas i da želimo graditi sigurnu i stabilnu BiH”.

Još je kazao da očekuje da “prestanu napadi na ustavni poredak države”.

“Očekujem da predstavnici entiteta Republika Srpska prestanu sa udarima na ustavni poredak. Dvije ključne institucije su Visoki predstavnik i Ustavni sud, koje su brutalno napadnute od organa entitete Republika Srpska. To se mora zaustaviti”, kazao je Bećirović.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...