SEZONA IZ SNOVA ZA NAJBOLJU BH. SKIJAŠICU: Elvedina Muzaferija osvojila nove bodove u Svjetskom kupu

Nova utrka superveleslaloma bit će vožena i sutra na istom mjestu, također od 11 sati uz prijenos na Eurosportu.

  • Sport

  • 02. Mar. 2024  02. Mar. 2024

  • 0

Elvedina Muzaferija, najbolja bosanskohercegovačka skijašica, osvojila je nove bodove u Svjetskom kupu.

Visočanka se plasirala među 30 najboljih u današnjoj utrci veleslaloma (Super G) koja je vožena u norveškom Kvitfjellu. 

Muzaferija je nastupila sa startnim brojem 25 i utrku je završila na devetoj poziciji (1:34.61), a poslije nje će nastupiti još 23 skijašice. U međuvremenu, ispred naše skijašice završila je Ilka Štuhec koja je bila brža tri stotinke.

Našoj skijašici prijeko su potrebni bodovi u borbi za plasman među 25 najboljih superveleslalomašica svijeta koji bi joj osigurao nastup u finalu sezone u Saalbachu. Prema trenutnom stanju naša skijašica je među 25 najboljih superveleslalomašica svijta.

U trenutku kada je Muzaferija završila svoj nastup prvo mjesto držala je Lar Gut-Behrami (1:33.52), druga je bila Cornelia Huetter (Austrija) sa 12 stotinki zaostatka, a stotinku slabije vrijeme od nje imala je Mirjam Puchner (Austrija), prenosi Faktor.

 Nova utrka superveleslaloma bit će vožena i sutra na istom mjestu, također od 11 sati uz prijenos na Eurosportu.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...