ZALJULJALO SE U AUTOINDUSTRIJI: Kinezi napravili pravu pomutnju, u toku su pregovori s Volkswagenom u vezi…

Europski proizvođači automobila žure ponuditi električna vozila po sličnoj cijeni modela s motorima s unutarnjim sagorijevanjem kako bi izbjegli poraz od kineskih automobilskih kompanija

  • Auto

  • 03. Mar. 2024  

  • 0

Vijesti iz autoindustrije smjenjuju se danas velikom brzinom. Cijeli se sektor ljulja na nemirnom moru, a teško je ustvrditi ko će sve iz oluje tržišnih odnosa izaći kao preživjeli. Cilj je smanjenje troškova i konkuriranje jeftinoj kineskoj konkurenciji. Stoga i ne čudi vijest da je Renault potvrdio da je u pregovorima s Volkswagenom o partnerstvu na električnom mini automobilu za europsko tržište, piše Automotive News Europe.

Renault je u dobrim razgovorima s VW-om o malom električnom vozilu, rekao je izvršni direktor proizvođača automobila, Luca de Meo, na sajmu automobila u Ženevi.

De Meo je također rekao da razgovara s drugim potencijalnim partnerima, ne imenujući ih.

-Otvoren sam za svakoga ko želi uskočiti. Imamo proizvodni kapacitet. Imamo platformu. Znamo kako to učiniti, rekao je.

Europski proizvođači automobila žure ponuditi električna vozila po sličnoj cijeni modela s motorima s unutarnjim sagorijevanjem kako bi izbjegli poraz od kineskih automobilskih kompanija koje ciljaju Europu s jeftinim električnim vozilima. Renault je najavio da će lansirati električni mini automobil Twingo već 2026. godine s ciljnom cijenom nižom od 20.000 eura.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...