GRADONAČELNIK MOSTARA MARIO KORDIĆ: "Što se tiče Partizanskog groblja u Mostaru, u nikakvom drugom kontekstu ga ne treba gledati..."

Gradonačelnik Kordić izrazio je optimizam uoči lokalnih izbora koji se očekuju prve nedjelje u oktobru.

  • Mini market

  • 03. Mar. 2024  

  • 5

Govoreći o Partizanskom spomen groblju, gradonačeknik Mostara Mario Kordić navodi da je to arhitektonski spomenik vrijedan pažnje s obzirom na to da Mostar u turističkom smislu hoće i želi iskoristiti svaki potencijal.

- Mislim da je Bogdanovićevo arhitektonsko djelo vrijedno pažnje i obnove. U nikakvom drugom kontekstu ga ne treba gledati. S obzirom na to da trenutno obnavljamo ulicu gdje se nalazi taj lokalitet, napravili smo ulaznu portu da se taj lokalitet osigura i ponudi turistima kao dodatni turistički sadržaj – istaknuo je.

Kada je u pitanju obilježavanje Dana oslobođenja Mostara u Drugom svjetskom ratu, Kordić je rekao da ta priča „ima neku drugu motivaciju i agendu“.

- Jasno sam rekao da treba napraviti distinkciju između Partizanskog pokreta i svega što se iza toga dešavalo u komunizmu. Naravno da tu imamo različita stajališta, ali živimo u demokraciji i svatko može iznijeti svoje mišljenje, ali ne možemo se baš u svemu složiti – smatra Kordić.

Komentirajući zahtjeve Medžlisa Islamske zajednice Mostar da na lokaciji u neposrednoj blizini zgrade Hrvatskog narodnog kazališta u izgradnji, gradi svoj kulturni objekt, Kordić je kazao da Središnja zona Grada Mostara ima svoj regulacijski plan i dokumente koji jasno pokazuju što se tu može, a što ne može graditi.

- Postavljanje ploče, pogotovo u ovom razdoblju kada vidimo da se već ulazi u izbornu retoriku, pokazuje da ljudi imaju potrebu koristiti sve moguće mehanizme da možda neki glas dobiju za sebe. Mislim da je to krivi put. Građani Mostara željni su afirmativnih projekata i onoga što poboljšava kvalitetu života. Dosta im je političkih nadmudrivanja i guranja prsta u oko jedni drugima – smatra Kordić.

Dodao je kako postoji kritična masa građana koji dijele viziju europski prosperitetnog Mostara te da su oni ključ za uspjeh grada.

- Bilo koji pokušaj povratka retorici zadnjih trideset godina nije konstruktivan i vjerujem da ćemo se, zajedno s građanima, uspjeti oduprijeti takvim izazovima – poručio je.

Lokalni izbori

Gradonačelnik Kordić izrazio je optimizam uoči lokalnih izbora koji se očekuju prve nedjelje u oktobru.

- Do tada imamo puno posla, sve teme su otvorene. Osobno se još ne mogu ubaciti u taj izborni način rada. Mislim da ću do kraja ostati, koliko god budem mogao, u ovoj radnoj atmosferi, praviti rezultate, promovirati ih i predstavljati građanima koji će na koncu odlučiti tko će dobiti njihovo povjerenje. Vidimo se u listopadu sigurno – zaključio je gradonačelnik Mario Kordić.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...