OVO SU TRI NAJGORE NAMIRNICE ZA MOZAK: "Ako vaša djeca vole da jedu te stvari..."

(...) morate ih izbjegavati.

  • Jeste li znali

  • 04. Mar. 2024  04. Mar. 2024

  • 0

Hrana može biti okidač za zdravstvene probleme.

Ovo su tri namirnice koje bi mogle biti posebno loše za mozak jer sadrže trans-masti.

"Transmasne kiseline negativno utiču na pamćenje i razmišljanje, posebno kod mlađih odraslih osoba", rekla je te preporučila da budemo oprezni s margarinom, gotovim kolačima i gotovim smjesama za kolače i keks.

"Ako vaša djeca vole da jedu te stvari, morate ih izbjegavati jer će negativno utjecati na njihov mozak i sposobnost učenja", upozorila je doktorica.

Transmasti nisu loše samo za mozak, već i za kardiovaskularni sistem. Osmišljene da poboljšaju ukus i produže rok trajanja, transmasti mogu povećati nivoe lošeg holesterola, dok snižavaju dobar holesterol.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...