NE MOŽE KOLO BEZ KOKANA: I Sanja Vulić morala je izvrijeđati Schmidta, odmah nakon stranačkog šefa

Izborni zakon je u drugom redu prioriteta i mi ćemo ga kreirati jer smo sposobniji i objektivniji od svih tih pisara koje Schmidt okuplja oko sebe za vjerovatno astronomske naknade, kazala je.

  • Politika

  • 05. Mar. 2024  

  • 1

Šefica Kluba poslanika SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamena BiH Sanja Vulić izjavila je da bi "turista Christian Schmidt u Bavarskoj glatko izgubio izbore da se zalaže za ono što predlaže demokratski izabranim predstavnicima u Republici Srpskoj".

Komentarišući Schmidtovu izjavu o izmjenama Izbornog zakona BiH i postavljanja novih rokova do kada one treba da budu usvojene, Vulić je upitala "ko je turista Schmidt i kako on zna kakav izborni zakon treba BiH?!".

- Mi koji živimo u BiH i koji smo legalno i legitimno izabrani politički predstavnici svog naroda znamo šta nama treba, ali isto tako dobro znamo i šta nam ne treba - ne treba nam urušavanje ustavnog poretka, oduzimanje ljudskih prava, oduzimanje slobode misli i govora. A, na oduzimanju svega navedenog radi upravo turista koji se lažno predstavlja kao visoki predstavnik, a u stvari je turista koji bi da "uređuje" BiH, istakla je Vulić.

Ona je poručila Schmidtu da su radne grupe i parlamentarci svojim aktivnostima pokazali i dokazali koliko im je važan put BiH ka EU.

- Izborni zakon je u drugom redu prioriteta i mi ćemo ga kreirati jer smo sposobniji i objektivniji od svih tih pisara koje Schmidt okuplja oko sebe za vjerovatno astronomske naknade, kazala je, javlja Srna.

Koliko su Schmidtove namjere nečasne, tvrdi Vulić, najbolje govori šutnja i vjerovatno saučesništvo tokom uzimanja šume u Varešu na 99 godina, a za interes britanske kompanije.

- Zato je za nas iz Republike Srpske pitanje imovine crvena linija nakon koje se može urušiti čitava arhitektura BiH. Nije Bavarska tako daleko, pa mi, turisto Šmitu, znamo da od 2,5 miliona hektara šume u Bavarskoj 30 odsto pripada Bavarskoj, a tek dva odsto SR Njemačkoj, ističe Vulić

Ona je rekla da "u FBiH Schmidta uvažavaju jer je tako neko rekao, dok u Republici Srpskoj svega jedan odsto birača misli da njegova riječ ima neku težinu i to je plebiscit koji se naprosto ne može preokrenuti".

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...