„ONI SU TRI SVETLOSNE GODINE IZA NAS…“: „Slobodna Bosna“ razbjesnila Vučićeve botove, mrtva trka u zaštiti lika i djela predsjednika Srbije...

Na koncu, svako se češe tamo gdje ga žulja.

  • Vijesti

  • 06. Mar. 2024  06. Mar. 2024

  • 9

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, poznat po tome što voli nadugo i naširoko govoriti u svojim medijskim nastupima, također veoma pomno prati i šta sve novinari pišu o njemu.

Vučićevi suradnici zaduženi su da ga svako jutro brifiraju o tekstovima koje mediji u regionu objavljuju o njegovim odlukama i političkim potezima, pa se tako na stolu srbijanskog predsjednika vrlo često nađu i tekstovi „Slobodne Bosne“, koje Vučić potom pomno analizira...

Ova navika predsjedniku Vučiću vjerovatno je ostala još iz vremena dok je bio ministar informiranja u Vladi Slobodana Miloševića.

Naime, kada je SRS u martu 1998. godine formirala Vladu Srbije sa SPS-om i JUL-om, Vučić je izabran za ministra za informiranja. Njegov ministarski mandat ostao je upamćen po tome što je potpisao Zakon o javnom informisanju koji je predviđao drakonske kazne za medije, kao i po gašenju redakcija “Dnevnog telegrafa”, “Evropljanina” i “Naše Borbe”. 

Danas kada ga optužuju da se miješa u rad medija, odgovara da mu je to najlakše pripisati kad ne postoje drugi argumenti protiv njega. 

"Ne radim to (miješanje u rad medija) i ne plašim se konkurencije, ali mi je lako to pripisati. Bio sam ministar informisanja prije 15 godina, najgluplji na svijetu. I lako mi je to pripisati", izjavio je prije nekoliko godina Aleksandar Vučić. 

Zanimljivo je da sažetke najvažnijih medijskih objava iz regiona koje za Vučića bira njegov tim najčešće prate i "prigodni" uvredljivi tekstovi u režimskim medijima poput tabloida Informer, kojem je upravo Slobodna Bosna često na meti zbog kritičkih tekstova koje objavljujemo o predsjedniku Srbije.

No, pored medijskih brifinga, „Slobodna Bosna“ je mjesecima na meti i Vučićevih medija poput opskurnog tabloida "Informer", ali i botova koji po zadatku reagiraju na svaki tekst koji o predsjedniku Srbije objavljuje naš portal

Tako je bilo i jutros, kada je na vijest o rođendanskoj čestitki predsjedniku Srbije u blizini škole u Beogradu u kojoj se dogodio masakr, za samo nekoliko minuta „Slobodna Bosna“ zatrpana komentarima kojima Vučićevi botovi brane predsjednika Srbije, a kritiziranju naš portal.

U nastavku pogledajte samo neke od komentara!

Na koncu, svako se češe tamo gdje ga žulja. „Slobodna Bosna“ nastavlja s objektivnim i nepristrasnim izvještajima iz susjedstva, a Vučićevim botovima želimo da pošteno zarade svoju plaću!

(SB)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 9

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...