BEĆIROVIĆ SE SASTAO SA AMBASADOROM GIRGINOM: Važno da Bosna i Hercegovina nastavi produbljivati političke, ekonomske i druge veze s Turskom



Bećirović i Girgin su konstatirali da dvije zemlje imaju tradicionalno dobre političke odnose, te da će se u narednom periodu raditi i na unapređenju sveukupnih odnosa.

  • Vijesti

  • 06. Mar. 2024  

  • 0

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Denis Bećirović razgovarao je danas s ambasadorom Republike Turske u Bosni i Hercegovini Sadikom Baburom Girginom.

Između ostalog, razgovarano je o bilateralnom sastanku članova Predsjedništva Bosne i Hercegovine s predsjednikom Republike Turske Recepom Tayyipom Erdoganom u Antaliji, kao i učešću člana Predsjedništva BiH Denisa Bećirovića na Diplomatskom forumu u Antaliji.

”Konstatirano je da je održani sastanak s predsjednikom Republike Turske bio veoma konstruktivan tokom kojeg je turski predsjednik iznio važne poruke da treba raditi na učvršćivanju mira i stabilnosti, ekonomskim projektima i jačanju državnih institucija Bosne i Hercegovine”, navodi se u saopštenju Predsjedništva BiH.

Bećirović je naglasio da će i u narednom periodu raditi na jačanju prijateljske saradnje između Bosne i Hercegovine i Republike Turske, koja je u obostranom interesu dviju država i njihovih naroda. Rekao je da je veoma važno da Bosna i Hercegovina nastavi produbljivati političke, ekonomske i druge veze s Turskom. 

Ambasador Girgin je rekao da Republika Turska snažno podržava nezavisnost, suverenitet i teritorijalni integritet Bosne i Hercegovine i da želi nastaviti jačanje političkih i ekonomskih veza s Bosnom i Hercegovinom.

Bećirović i Girgin su konstatirali da dvije zemlje imaju tradicionalno dobre političke odnose, te da će se u narednom periodu raditi i na unapređenju sveukupnih odnosa.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...