SREDOJE NOVIĆ UZBURKAO DUHOVE: „Ništa nije Novalićeva presuda, ja bih ga sutra oslobodio, u odnosu na ovo…“

Nović je govorio i o procesu protiv suspendiranog predsjednika Suda BiH Ranka Debeveca i bivšeg šefa OSA-e Osmana Mehmedagića.

  • Politika

  • 07. Mar. 2024  

  • 2

-BiH je neuređena zemlja, bez pravnog sistema, u kojoj nema ni jedne institucije, a da u njoj ne sjede stranci, poručio je Sredoje Nović, delegat u Domu naroda BiH, gostujući u emisiji Telering na RTRS-u.

-Dugoročno smo izgubili pravosuđe, jer da nije tako procesa protiv Dodika pred Sudom BiH ne bi bilo, kaže Nović, dodajući da je jučer bio dan sunovrata tužilaštva i SIPA.

- Јa tvrdim da nikada ne mogu iznijeti posao kriminaliteta, borbe protiv terorizma, borbe protiv svih korupcija. Ne mogu jer su tužilaštva se nametnula iznad policijskih struktura, potpuno su policijske strukture gurnuli u stranu, ne dozvoljavaju im niti jedan jedini potez da mogu uraditi samostalno što se vidjelo i danas na sudovanju gospodinu Dodiku, naveo je Nović.

Nović je govorio i o procesu protiv suspendiranog predsjednika Suda BiH Ranka Debeveca i bivšeg šefa OSA-e Osmana Mehmedagića.

Video možete pogledati od 23. minute.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...