SREDOJE NOVIĆ BURNO REAGOVAO: "Bećirović želi da izazove nemir u Bosni i Hercegovini"

"Bećirović očigledno misli da je BiH samo zemlja Bošnjaka", kaže Nović

  • Politika

  • 08. Apr. 2024  

  • 3

Sredoje Nović je izjavio da je očigledno da predsjedavajućem Predsjedništva Bosne i Hercegovine Denisu Bećiroviću nije stalo do stava srpskog naroda kada je riječ o ulasku Bosne i Hercegovine u NATO i da svojim izjavama u sjedištu Alijanse u Briselu želi da izazove nemir i nervozu u Bosni i Hercegovini.

"Bećirović očigledno misli da je BiH samo zemlja Bošnjaka i to se da primijetiti i kod izjava drugh bošnjačkih političara jer ovih dana smo čuli kako i Elmedin Konaković kaže 'Veži konja gdje ti aga kaže', što očigledno dokazuje da nikada nisu upravljali sami, nego da neko drugi treba njima da upravlja", rekao je Nović.

On je naveo da ništa u Bosni i Hercegovini više ne može da bude normalno i da je nevjerovatno da Bećirović u sjedištu NATO-a iznosi gluposti potpuno svjestan da u BiH žive Srbi, Hrvati i Bošnjaci.

Nović je konstatovao da je to propast politike za koju se može reći da joj nema spasa.

"Kada je riječ o ulasku u NATO, nevjerovatno je da se i svi lideri i komandanti NATO-a, a i sam sam nedavno bio prisutan u sjedištu tog saveza kada je jasno rečeno da BiH može da podnese zahtjev za prijem u NATO onda kada sva tri naroda to budu željela i da je to isključivo unutrašnja stvar jedne zemlje, pa tako i BiH", pojasno je Nović.

On je ukazao da ovdje nije to cilj.

"Ovdje je očigledno cilj da se izazove nemir, stanje nervoze unutar BiH i nisu daleko od toga da bi sutra bili spremni da se izazove neki veći nemir na bazi čega bi onda trebale da intervenišu snage NATO-a", pojasnio je Nović, koji je i zamjenik predsjedavajućeg Zajedničke komisije za odbranu i bezbjednost Parlamentarne skupštine BiH.

Nović je konstatovao da je to dokaz kuda ide BiH i kuda idu lideri iz reda bošnjačkog naroda.

Bećirović je danas pozvao NATO da uputi poziv BiH za članstvo i da se vrate u vojne baze u BiH.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...